Gözden kaçırmayın

Taşlar yerine oturuyor!Taşlar yerine oturuyor!

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, Kocatepe Gazetesi tarafından yayımlanan ve ardından diğer basın organlarında gün içerisinde "Afyonkarahisar Belediyesi ve CHP'de Şok İddialar" başlıklı haberlere ilişkin sert bir açıklama yaptı. Başkan Köksal, başlangıçta önemsenmeyen bu haberlerin bir iftira kampanyasına dönüştüğünü ifade ederek, kamuoyunu doğru bilgilendirme amacıyla açıklama yapılması gerektiğinin duyulduğunu belirtti.

CHP İL GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI'NDAN YALANLAMA

Açıklamada, Haberde ismi geçen CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Turalı da yer verildi. Turalı'nın yanında staj yaptığı Avukat Selahattin Kırmızı , basında yayımlanan açıklamada iddiaların asılsız olduğunu söylediği, 10 Nisan 2024 tarihinde herhangi bir müvekkili ile Afyonkarahisar Belediyesi arasında imardan kaynaklanan bir uyuşmazlığın olmaması, belediyeye karşı açılan bir davanın bulunmadığını net bir şekilde ifade ettiği belirtildi. 

GERÇEĞE AYKIRI İDDİALAR TEKZİP EDİLDİ

Yapılan açıklamada, Muhammed Turalı, hem Kocatepe Gazetesi'ne hem de haberi yayımlayan diğer basın organlarına tekzip metni gönderdiği ve tekzipte, adı ile aykırı bir şekilde haber yapıldığı, kendisinin hiçbir beyan ve iddiada bulunmadığı, içeriğin tamamen hakaret ve iftira yapıldığını aktardığı belirtildi. Ayrıca Turalı, haberi yayımdan kaldırmaları ve düzeltme metnini yayımlamaları için mahkemeye başvurduğu da duyuruldu.

SEÇİM SONUÇLARIYLA BAĞLANTI KURULU

Belediye Başkanı Burcu Köksal, bu iftira kampanyasının ardı ardına seçim yenilgisinin hazmedilememesinin yattığını ifade etti. Başkan Köksal, Milliyetçi Hareket Partisi'nden aday olup seçilemeyen Sezer Küçükkurt'un karalama haberleriyle kendisini hedeflediğini belirtti. Özellikle, bir araştırma şirketi tarafından Türkiye genelinde en başarılı kadın belediye başkanı olarak açıklanmasının ardından bu haberlerin yapılmasının manidar işleyişinin devam ettiği çizildi.

"AKP'YE HODRİ MEYDAN" DEDİ

Burcu Köksal, görevde bulunduğu süre boyunca yapılan imar işlemlerinin incelenebileceğini, ancak geçmişteki dönemlerde yapılan işlem de parçalanmasının gerçekleştirildiğini vurguladı. AKP'li belediye başkanlarının dönemindeki imar uygulamalarını de inceleyerek Köksal, bu sürecin birçok konuyu aydınlatacağını söyledi.

Köksal, AKP'ye açıkça meydan okuyarak , kendi döneminin ve AKP döneminin karşılaştırılmasını istedi. Seçildiği gün bu yana yapılan karalama kampanyalarına rağmen, Afyonkarahisar'a hizmet etmeye devam ederek zenginleşen Köksal, "Geçmişte tehditlere boyun eğmedim, bugün de ailem üzerinden yapılan saldırılara boyun eğmeyeceğim" dedi.

"GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ"

Köksal, konuşmasını, Afyonkarahisar halkının elindekilerin devamını vurgulayarak sonlandırdı. Yapılan karalama kampanyalarının kendisini yıldırmayacağını söyleyen Köksal, halkın güvenine layık olduğunu belirtti ve "Rüzgar kayadan ancak toz alıyor" diyerek tamamladı.