Gözden kaçırmayın

Avcı’dan Köksal’a çağrı: Görevden al!Avcı’dan Köksal’a çağrı: Görevden al!

Afyonkarahisar'da 2024 yerel seçimleri sonrası siyasetin tansiyonu yükseliyor. Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Sezer Küçükkurt, Belediye Başkanı Burcu Köksal'ın şahsına ve partisine yönelik suçlayıcı açıklamalarına tepki gösterdi. Köksal'ın açıklamaları sonrası zorunlu bir açıklama yapmak durumunda kaldığını belirten Küçükkurt, "Bu iddiaların Milliyetçi Hareket Partisi ile bağdaştırılması tamamen olayları saptırma çabasıdır" dedi.

KOCATEPE GAZETESİ'NİN TARAFSIZLIĞI SORGULANIYOR MU?

Sezer Küçükkurt, Kocatepe Gazetesi'nin yayınlarının yerel seçimlerle ilişkilendirilmesini yanlış bulduğunu vurguladı. 60 yıllık geçmişiyle Afyonkarahisar'ın haklarını savunan gazetenin bu süreçte partizan bir duruş sergilemediğini belirten Küçükkurt, gazetecilik görevini onurla yerine getirdiğini ifade etti. "Seçim gecesi saat 21.30'da 'Sandıktan çıkan başımızın üzerindedir' diyerek sonuçları kabul ettik" diyen Küçükkurt, seçim sonuçlarına saygı duyduklarını bir kez daha hatırlattı.

SEÇİM SONRASI GAZETECİLİK GÖREVİNE DEVAM

Küçükkurt, seçim sürecinin ardından gazetecilik görevine kaldığı yerden devam ettiğini ve Afyonkarahisarlıların haklarını savunmaya devam edeceğini vurguladı. Son olarak CHP Gençlik Kolları Başkanı'nın iddialarını haberleştirmesi üzerine bu haberlerin MHP ve kendisiyle ilişkilendirilmesinin anlamsız olduğunu belirtti.

İDDİALAR KİMDEN GELİYOR?

Sezer Küçükkurt, bu iddiaların CHP'nin Gençlik Kolları Başkanı tarafından ortaya atıldığını, dolayısıyla MHP veya başka bir siyasi partiyle ilişkilendirilemeyeceğini söyledi. Burcu Köksal'ın ise suçlayıcı açıklamalar yapmaktansa kendi partisinden gelen bu ciddi iddialara yanıt vermesi gerektiğini vurguladı.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı'nın bu ciddi iddialara açıklık getirmesi gerektiğini söyleyen Küçükkurt, " Belediye Başkanı Burcu Köksal ile yakınlarını ve ekibini bu vesile ile bir kez daha CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Turalı tarafından gündeme getirilen, CHP İl Teşkilatı ve CHP Genel Merkezi'ne de yansıyan son derece ciddi iddialarla ilgili tatmin edici cevap vermeye davet ediyor, seçim sarhoşluğundan vaz geçerek icraatlara odaklanmalarını öneriyoruz" dedi.