Gözden kaçırmayın

Afyon’un turizmde söz geçireceği bir dönem olabilirAfyon’un turizmde söz geçireceği bir dönem olabilir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na katılmak üzere gittiği Amerika Birleşik Devletleri'nde Türkiye’nin görkemli yapısı Türkevi’ni ziyaret etti. Ziyarette, geleneksel Türk misafirperverliği ön planda tutuldu.

MİSAFİRLERE AFYON LOKUMU İKRAMI

Ziyaret sırasında Türkevi'nde üst düzey misafirlere Türkiye'nin meşhur lezzetlerinden Afyon Lokumu ikram edildi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Koordinatörü İdris Kardaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, misafirlere Afyonkarahisar'ın ünlü lokumunun ikram edildiğini belirtti.

AFYONKARAHİSAR VALİSİ'NDEN PAYLAŞIM

Kardaş'ın paylaşımına yanıt olarak, Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı da sosyal medyadan bir paylaşımda bulundu. Vali Yiğitbaşı, “Afyon Lokumu, Amerika’da Türkevi’nde misafirlere ikram ediliyor” diyerek bu özel ikramın gururunu dile getirdi.

TÜRKİYE'NİN LEZZETLERİ DÜNYA SAHNESİNDE

Türkiye’nin gastronomik zenginlikleri arasında yer alan Afyon Lokumu, Türkevi’nde misafirlere sunularak, Türk kültürü ve lezzetlerinin dünya sahnesinde tanıtılması adına önemli bir yer edindi. Bu ikram, Türkiye’nin yurt dışındaki temsil noktalarında geleneksel Türk tatlarının tanıtılmasına yönelik adımlardan biri olarak dikkat çekti.

HABER: SELDA ŞENKAYA