Gözden kaçırmayın

Taşlar yerine oturuyor!Taşlar yerine oturuyor!

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Mısırlıoğlu, yeni eğitim-öğretim döneminde karşılaşılan sorunlar üzerine hükümeti sert bir şekilde eleştirdi. Mısırlıoğlu, özellikle okullarda temizlik personeli bulmada yaşanan zorluklar ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın uyguladığı İşgücü Uyum Programı (İUP) ile ilgili problemlere değindi.

TEMİZLİK PERSONELİ EKSİKLİĞİ

Mısırlıoğlu, daha önce Toplum Yararına Çalışma Projesi (TYP) kapsamında asgari ücretle çalışan personelin, bu yıl İUP ile haftada sadece 3 gün çalıştığını ve 11 bin 400 ile 12 bin 600 lira arasında değişen düşük maaşlar aldığını belirtti. Bu durumun, birçok personelin başvurmamasına neden olduğunu söyledi. Bazı okul müdürlerinin, temizlik personeli maaşı için velilerden ekstra bağış istediğini vurgulayan Mısırlıoğlu, bunun kabul edilemez olduğunu belirtti.

AİLELERİN EKONOMİK SIKINTILARI

Ailelerin karşılaştığı ağır kırtasiye masrafları ve sınıf mevcutlarının kalabalık olması gibi sorunlara da dikkat çeken Mısırlıoğlu, devletin bu masrafları sübvanse etmesi gerektiğini savundu. Öğretmen açığı konusunda da çözüm beklediklerini belirterek, atanamayan öğretmenlerin bu açığı kapatması gerektiğini ifade etti. Özellikle taşımalı eğitim sistemi ve okulsuz köyler konusunun çözülmesi gerektiğini söyledi.

BESLENME SORUNLARI

Mısırlıoğlu, öğrencilerin yetersiz beslenme sorununa dikkat çekerek, Türkiye'deki ilkokul 4. sınıf öğrencilerinin %40'ının ve 8. sınıf öğrencilerinin %46'sının okula aç gittiğini belirtti. "Yaklaşık 1,5 milyon çocuk açlık sınırında" diyerek, okullarda ücretsiz yemek dağıtımının tüm öğrencilere sağlanması gerektiğini vurguladı. İYİ Parti’nin bu konuda bir beslenme projesi geliştirdiğini hatırlattı.

ASGARİ ÜCRETLE GEÇİNEMEYEN AİLELER

Ailelerin yaşadığı ekonomik zorluklar konusunda da sert açıklamalar yapan Mısırlıoğlu, asgari ücretle geçinmeye çalışan ailelerin çocuklarını okula aç göndermek zorunda kaldığını ve beslenme çantalarının boş olduğunu belirtti. "Çocuklarımız için et, süt, peynir, yumurta lüks oldu. Anneler çaresiz bırakıldı" diyerek, beslenmedeki yetersizliğin öğrencilerin başarısını olumsuz etkilediğini söyledi. TÜİK verilerine göre, 7 milyon 600 bin çocuğun dengeli beslenemediğini belirtti.

ÖĞRETMENLERİN ZOR DURUMU

Mısırlıoğlu, öğretmenlerin aldıkları maaşlarla geçinemediğini, pek çok öğretmenin ek iş yapmak zorunda kaldığını ve özel okul öğretmenlerinin asgari ücretin altında çalıştığını ifade etti. Özellikle ailelerin ısınma, beslenme ve okul masrafları karşısında büyük zorluklar yaşadığını dile getirerek, AK Parti hükümetini bu konuda sorumluluğa davet etti.