Gözden kaçırmayın

Taşlar yerine oturuyor!Taşlar yerine oturuyor!

Afyonkarahisar Valiliği’nin Eylül ayı Halk Günü Toplantısı, 24 Eylül Salı günü Valilik B Blok Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantının basına açık bölümünde konuşan Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, 29 Haziran 2024 tarihinden bu yana 14 halk günü toplantısı yapıldığını belirtti.

Vali Yiğitbaşı, bugüne kadar bin 887’si kadın, 704’ü erkek olmak üzere toplam 2 bin 591 kişinin sorun ve taleplerini dinlediklerini ifade ederek, bu taleplerin çözümü için ilgili kurum müdürlerine gerekli talimatların verildiğini söyledi. Nakdi yardım taleplerinin yüzde 85’inin olumlu sonuçlandığını belirten Yiğitbaşı, iş taleplerinin de yüzde 70 oranında karşılandığını açıkladı.

TALEPLERİN ÇOĞU OLUMLU SONUÇLANIYOR

Vali Yiğitbaşı, özellikle personel nakil talepleri ve mera alanlarının kullanımıyla ilgili isteklerde artış olduğunu kaydederek, alınan taleplerin yüzde 90’ına yakınının olumlu sonuçlandığını vurguladı. İlçe bazında yapılan halk toplantılarında da yüksek oranda çözüme ulaşıldığını belirtti.

Ayrıca, AFAD'dan depremzede bir ailenin ev talebi olduğunu fakat ev dağıtımının kura usulü yapıldığı için bu konuda herhangi bir işlem yapılamadığını söyledi. Diğer konularda ise ilgili kurumlarla iş birliği yapılarak çözümler üretildiğini ifade etti.

Toplantı, vatandaşların taleplerinin dinlenmesiyle basına kapalı olarak devam etti.