Gözden kaçırmayın

  Dünya boşanma oranı açıklandı, Bakın Türkiye kaçıncı sırada? Dünya boşanma oranı açıklandı, Bakın Türkiye kaçıncı sırada?

Milli Eğitim Bakanlığı, Arama ve Kurtarma Birimi liderlerine yönelik "Depremde Arama ve Kurtarma Eğitmen Eğitimi" programını başlattı. Eğitim, 61 lider eğitmeni kapsıyor ve İçişleri Bakanlığı ile yapılan bir iş birliği protokolü ile hayata geçirildi.

8 gün sürecek bu özel kurs, deprem durumlarında arama ve kurtarma tekniklerini öğretmeyi ve eğitmenlerin yetkinliklerini artırmayı amaçlıyor. Program, ekip oluşturma, lojistik yönetimi, güvenlik prosedürleri, olay yeri yönetimi ve personel davranış prensipleri gibi çeşitli kritik konuları kapsıyor.

Katılımcılar, ayrıca afet ve acil durumlar için tahliye yöntemleri, yapısal tahkimat uygulamaları ve tehlikeli maddeler hakkında da bilgilendirilecek. Elektrikli, akaryakıtlı ve mekanik donanımların kullanımına dair eğitimler de verilecektir. Uluslararası arama kurtarma danışmanlık grubu INSARAG hakkında da bilgiler sunulacak.

Eğitim sürecinde, katılımcılara, sahada karşılaşılan durumları etkili bir şekilde raporlama ve geri bildirim yapma teknikleri üzerinde yoğunlaşılacak, bu sayede saha yönetimi daha da güçlendirilecek.