Gözden kaçırmayın

Taşlar yerine oturuyor!Taşlar yerine oturuyor!

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Aday Havuz Sistemi'ni devreye aldı. Böylece ilan açmadan nitelikli elemanlar iş sahibi olabilecek. Daha önce sadece İŞKUR sistemine kayıtlı işverenler tarafından Kuruma ilan vermek suretiyle talep edilen niteliklere uygun iş gücü sorgulanabilirken, yeni uygulama ile "ilan açılmaksızın" ihtiyaç duyulan nitelikteki adaylar, artık "aday havuz sistemi" üzerinden görüntülenebilecek.

"Aday havuz sistemi" şöyle işleyecek:

Aday havuz sistemine giriş yapan işverenler; görüntülenecek arama sayfasında bulunan filtreleme ekranları ile kendilerinin belirleyeceği meslek, öğrenim durumu, sertifikalar, dil bilgisi, yaş, çalışılacak il gibi birçok filtre ile seçtikleri niteliklerde kaç kişinin sistemde kayıtlı olduğunu öğrenebilecek.

Detaylı olarak adayları incelemek isterse; kayıtlı iş arayanlardan seçtiği sayı kadar kişi bilgileri sistemde işverene sunulacak.

Listelenen adayların Kişisel Verileri Koruma Kanunu uyarınca kişisel bilgileri haricinde öz geçmişlerinde yer alan nitelikler ve beceriler görüntülenebilecek.

İşverenler aylık 1000 kişilik arama yapabilecek. Aday havuz sisteminin hayata geçmesi ile işverenler istihdam teşvikinden yararlanabilecek.