Gözden kaçırmayın

Taşlar yerine oturuyor!Taşlar yerine oturuyor!

Emirdağ'da gerçekleşen Özcan-Başak Halaç Emirdağ Çocuk Evleri Sitesi temel atma törenine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, vali, milletvekilleri ve protokol üyeleri katıldı. Törende konuşan Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, ilçenin eğitim alanındaki önemli adımlarını vurguladı.

EĞİTİMDE EMİRDAĞ YÜZYILI VURGUSU

Başkan Koyuncu, törende yaptığı konuşmada Emirdağ Yüzyılı ifadesini yineleyerek, ilçenin yeni dönemde eğitimde önemli başarılara imza attığını söyledi. Koyuncu, "31 Mart seçimlerinde Emirdağ Yüzyılı başlamıştır demiştik ve bugün bu sürecin ilk adımlarını atıyoruz" dedi. Ayrıca, ilçede yapılan yeni okulların önemine değinerek, Emirdağ'ın eğitimde güzel bir ivme kazandığını belirtti.

TOBB'UN KATKILARI VE YENİ OKULLAR

Koyuncu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) Türkiye genelinde yaptığı 154 okuldan biri olan Emirdağ'daki yeni okulun da bu başarı zincirine eklendiğini ifade etti. Okulun, çocuk evleri sitesiyle birlikte hizmete açılacağını belirterek, bu önemli projeye destek veren milletvekillerine teşekkür etti. Özellikle, geçtiğimiz LGS sınavında Afyonkarahisar'dan çıkan Türkiye birincileri arasında Emirdağlı öğrencilerin başarısına dikkat çekti.

FEN LİSESİ TALEBİ: EMİRDAĞ'IN EĞİTİMDE EKSİK KALAN YÖNÜ

Başkan Koyuncu, konuşmasının devamında Emirdağ'da önemli bir eksiklik olan fen lisesi talebini gündeme getirdi. Dinar, Bolvadin ve Sandıklı gibi ilçelerde bulunan fen liselerinin Emirdağ'da olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu vurgulayan Koyuncu, "Emirdağ’da eğitimde büyük başarılara imza atıyoruz, fakat ilçemizde bir Fen Lisesi yok. Bu konuda sayın bakanımızın desteğini bekliyoruz" dedi.

BAKAN GÖKTAŞ'TAN DESTEK SÖZÜ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, fen lisesi talebine olumlu yaklaştığını belirtti ve bu konuda gerekli adımların atılacağını ifade etti. Bakan Göktaş, tasarruf tedbirleri nedeniyle yeni yatırımların zorluğuna rağmen, Emirdağ'da yapılacak bu projenin önemini vurguladı. Koyuncu ise, devlet bütçesinden bir kuruş çıkmadan, spor salonu ve iki yurdun da yer alacağı bir eğitim dönüşümü için destek beklediklerini belirtti.