Gözden kaçırmayın

Kadın Mahkumlar Üretiyor, Kooperatifler SatıyorKadın Mahkumlar Üretiyor, Kooperatifler Satıyor

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Sinanpaşa ilçesinin Taşoluk beldesinde 3 yıldır süren brokoli ekimi çalışmalarına katıldı. Köylere Hizmet Götürme Birliği desteğiyle ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde yapılan brokoli hasadı, bölgedeki üreticilere önemli bir gelir kaynağı sağladı. Temmuz ayında ekimi yapılan brokoliler, Vali Yiğitbaşı’nın katılımıyla hasat edildi.

ÜRETİCİLERLE BİRLİKTE TARLAYA İNDİ

Vali Yiğitbaşı, hasat sürecine aktif olarak katılarak, üreticilerle birlikte tarlada brokoli topladı. Hasada, Sinanpaşa Kaymakamı Serkan Kaya, Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürü Özkan Parlak, İl Jandarma Komutanı Albay Tolga Yağan ve köylüler de katıldı. Üreticilerle bir araya gelen Yiğitbaşı, yerel tarıma verilen desteğin ne kadar önemli olduğunun altını çizdi.

KATMER İKRAMI VE KADIN EMEĞİNE VURGU

Vali Kübra Güran Yiğitbaşı, konuşmasında üretici kadınların emeğine dikkat çekerek, "Üreten eller sadece toprağı işlemenin ötesinde, Afyonkarahisar mutfağının vazgeçilmezi olan katmere de lezzet katıyor" dedi. Etkinlik sonunda kadınların hünerli elleriyle hazırladıkları meşhur katmer, Vali Yiğitbaşı tarafından üreticilere ikram edildi.

YEREL TARIMIN KALKINMASINA BÜYÜK DESTEK

Vali Yiğitbaşı, yerel üretime verilen desteğin sürdürülebilir kalkınmaya katkıda bulunduğunu belirterek, “Üretime destek olan, kendi ekonomilerine ve şehrimizin kalkınmasına katkı sağlayan tüm üreticilerimizin her zaman yanındayız” ifadelerini kullandı. Bu tür çalışmaların, yerel tarımın güçlenmesi ve kırsal kalkınmanın hızlanması açısından büyük önem taşıdığı vurgulandı.