Gözden kaçırmayın

Kadın Mahkumlar Üretiyor, Kooperatifler SatıyorKadın Mahkumlar Üretiyor, Kooperatifler Satıyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 28. Dönem 3. Yasama Yılı’nın açılışını gerçekleştirdi. Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında yapılan bu özel oturuma, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılım gösterdi. Açılış, önemli siyasi figürlerin bir araya geldiği bir platform olurken, yasama yılının başlamasıyla birlikte gözler meclisteki dinamiklere çevrildi.

Açılış oturumunun kapanışının ardından Meclis’te dikkat çeken bir olay yaşandı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, salondan ayrılırken DEM Parti Eş Başkanlarının bulunduğu sıraya yöneldi. Aralarında DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Grup Başkanvekili Sezai Temelli, Van Milletvekili Pervin Buldan ve Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık'ın bulunduğu DEM Parti milletvekilleri ile tokalaştı.

BAHÇELİ: "YENİ BİR DÖNEME GİRİYORUZ"

Bu olayın ardından bir açıklama yapan Bahçeli, Türkiye'nin iç barışına vurgu yaptı. "Yeni bir döneme giriyoruz. Dünyada barış istiyoruz, o zaman kendi ülkemizde de barışı sağlamak gerek diye düşünüyorum" diyerek, bu hareketin arkasındaki nedenlere açıklık getirdi.