Gözden kaçırmayın

Kadın Mahkumlar Üretiyor, Kooperatifler SatıyorKadın Mahkumlar Üretiyor, Kooperatifler Satıyor

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) öncülüğünde, Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın katılımıyla düzenlenen TAMP-Afyonkarahisar (Türkiye Afet Müdahale Planı) Masa Başı ve Saha Tatbikatı, şehirdeki kamu kurumları, STK'lar ve gönüllü ekiplerin de katılımıyla gerçekleştirildi. Tatbikat, afetlere hazırlıklı olmak ve afet yönetimi kabiliyetlerini geliştirmek amacıyla düzenlendi.

TEORİK BİLGİLERLE BAŞLADI

Tatbikat, İl AFAD Müdürü Atila Altunbulak tarafından verilen teorik bilgilerle başladı. Altunbulak, afet yönetimi konusunda bilgi aktarırken, kamu kurumları ve STK’ların rolünün önemine vurgu yaptı. Ardından masa başı oturumlarında afet yönetimi ve müdahale planları üzerinde tartışmalar yapıldı.

ENKAZ KURTARMA VE SAHRA HASTANESİ KURULUMU

Tatbikatın saha kısmında, çeşitli afet senaryoları uygulamaya kondu. Enkaz altından kurtarma operasyonları, sahra hastanesi kurulumu ve yangın müdahalesi gibi kritik durumlar simüle edildi. Bu esnada, afet bölgesinde güvenlik tedbirlerinin alınması ve mobil baz istasyonları ile iletişim sağlanması gibi altyapı çalışmaları da başarıyla tamamlandı.