Gözden kaçırmayın

Kırlıoğlu'ndan Vali Yiğitbaşı'na ziyaretKırlıoğlu'ndan Vali Yiğitbaşı'na ziyaret

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Dinar Belediyesi ve yerel odaların iş birliğiyle ilk kez düzenlenen tarım ve hayvancılık makineleri fuarına katıldı. Dinar Belediyesi, Dinar Ticaret ve Sanayi Odası, Dinar Ziraat Odası ve Dinar Pancar Ekiciler Kooperatifi tarafından gerçekleştirilen fuar, bölgenin tarım potansiyelini teknoloji ile birleştirmeyi amaçladı.

24 BİN METREKARELİK FUAR ALANI İLGİ GÖRDÜ

Fuarın 24 bin metrekarelik geniş alanında tarım ve hayvancılık sektörüne yönelik en yeni makineler sergilendi. Vali Yiğitbaşı, fuar alanını gezerek yapay zeka destekli makineler hakkında detaylı bilgiler aldı. Tarımda teknolojinin önemine vurgu yapan Yiğitbaşı, Afyonkarahisar’ın, Tarım Ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'ndan (TKDK) en yüksek destek alan iller arasında yer aldığını belirtti.

YAPAY ZEKA DESTEKLİ MAKİNELER DİKKAT ÇEKTİ

Fuarın en çok dikkat çeken bölümü, tarımda verimliliği artırmayı hedefleyen yapay zeka destekli tarım makineleri oldu. Vali Yiğitbaşı, bu makinelerin, çiftçilerin işini kolaylaştırarak bölgenin tarımda teknolojiye geçiş sürecini hızlandıracağını ifade etti. Teknolojik gelişmelerin tarım sektörüne katkısı üzerinde duran Vali, sürdürülebilir kalkınma için tarım teknolojilerine yatırım yapmanın önemine dikkat çekti.

ESNAFLA BİREBİR TEMAS

Vali Yiğitbaşı, fuar alanında stant açan esnaflarla da birebir görüşerek işlerinde başarılar diledi. Özellikle bölgenin tarımsal üretim kapasitesini artırmaya yönelik projeleri destekleyen Yiğitbaşı, esnafa hayırlı işler temennisinde bulundu ve onların sorunlarını dinledi.

AFYONKARAHİSAR’IN TARIMDA YÜKSELEN YILDIZI

Afyonkarahisar, tarımsal üretim kapasitesini artırmak ve kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla birçok projeyi hayata geçiriyor. TKDK aracılığıyla sağlanan destekler, çiftçilerin teknolojik yeniliklere daha kolay erişmesini sağlıyor. Bu sayede bölge, hem verimlilik hem de sürdürülebilir tarım açısından örnek gösterilen iller arasında yer alıyor.