Gözden kaçırmayın

Kırlıoğlu'ndan Vali Yiğitbaşı'na ziyaretKırlıoğlu'ndan Vali Yiğitbaşı'na ziyaret

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit ve tağşiş yapılan gıdaların listesini güncelleyerek halkı bilgilendirdi. Açıklanan listede, Afyonkarahisar’daki çeşitli firmaların ürünlerinde yapılan hileler dikkat çekti. Bu durum, gıda güvenliğini tehdit eden ciddi ihlallerin yaşandığını gözler önüne serdi.

BAZI SKANDAL FİRMALAR VE ÜRÜNLERİ

Ünal Sucukları, Sucuk üretiminde kanatlı et yerine taşlık kullanmasıyla gündeme geldi. Okşar Et ve Et Ürünleri’nin "Afyon Değişim Sucukları" markasında baş eti kullandığı tespit edildi.

Tabay Et ve Et Ürünleri "Afyon Etemoğlu Sucukları" adı altında tavuk sucuğunu dana sucuk olarak piyasaya sürdüğü belirlenirken Lazz Bakkal, yarım yağlı eritme peynirinde nişasta kullanarak hile yaptığı ortaya çıktı. Biçici Et yüzde 100 dana sucuğu olarak tanıtılan "Kılınçhan Sucuğu"nda tavuk eti kullanıldığı belirtilirken, Yüksel Et ve Gıda Marketi ise Kasap köftesinde tavuk eti kullanarak halkı yanıltması skandalı yaşandı.

HALK SAĞLIĞINA YÖNELİK TEHDİTLER

Bu hileler, sadece tüketicilerin sağlığını tehdit etmekle kalmıyor; aynı zamanda gıda güvenliği konusundaki denetimlerin ne denli yetersiz olduğunu da gözler önüne seriyor. Gıda ürünlerinin içeriğinde yapılan bu tür tağşişler, tüketicilerin güvenini sarsmakta ve toplum sağlığını riske atmaktadır.