Gözden kaçırmayın

MHP’li Kızıltoprak muhtarları unutmadı!MHP’li Kızıltoprak muhtarları unutmadı!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bitlis İl Başkanı Metin Güzelkaya, Şevin Kızılca'nın disipline sevk edilmesiyle ilgili iddialara açıklık getirdi. Kızılca'nın Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal'ı eleştirdiği için parti disiplinine sevk edildiği yönündeki haberler hem ulusal medya da hem de yerel medya da ses getirmişti. Ancak Güzelkaya, bu iddiaların doğru olmadığını belirtti.

ŞEVİN KIZILCA'NIN DİSİPLİNE SEVK EDİLMESİNİN GERÇEK NEDENİ NEYDİ?

Güzelkaya, Şevin Kızılca'nın Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal'ın 31 Mart seçimleri öncesinde DEM Parti'ye yönelik sözleri nedeniyle disipline sevk edildiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını vurguladı.

Güzelkaya, "Parti üyemiz Şevin Kızılca, parti içinde yaşadığımız bazı olumsuzluklar nedeniyle il disiplin kuruluna sevk edilmiştir. Bu sürecin Afyon Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın DEM Parti'yle ilgili açıklamalarıyla hiçbir ilgisi yoktur" açıklamasında bulundu.

Şevin Kızılca ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ‘’ Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın seçim mitinginde “Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi’nin kapıları, DEM Parti hariç bütün siyasi partilere açık olacak” söylemini bir insan, bir kadın ve bir siyasetçi olarak vicdanıma sığdırmadım, sığdırmayacağım’’ ifadelerini kullanmış ‘’Zaten partimden istifa etmiştim’’ demişti.

GÜZELKAYA: AFYON BELEDİYE BAŞKANI'NIN SÖYLEMLERİNİ TASVİP ETMİYORUZ

Güzelkaya, Kızılca'nın disipline sevk edilme nedeninin Köksal’ın açıklamalarıyla bağlantılı olmadığını dile getirirken, aynı zamanda Köksal'ın söz konusu söylemlerini de desteklemediklerini belirtti. Güzelkaya, "Afyon Belediye Başkanı'nın söylemlerini ve açıklamalarını tasvip etmiyoruz" dedi.

Haber: Nurbanu Soy