Gözden kaçırmayın

Mehmet Taytak’tan Bakan Kurum’a ziyaretMehmet Taytak’tan Bakan Kurum’a ziyaret

Mahmut Koçak, 2019 yerel seçimlerinde İYİ Parti’den Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı olarak siyasete dönüş yapmıştı. Ancak o seçimlerde istediği sonucu alamayınca, İYİ Parti’den de ayrılma kararı aldı. 2023 yerel seçimleri öncesinde tekrar gündeme gelen Koçak’ın, AK Parti’den belediye başkan adayı olacağı konuşuluyordu. Ancak parti yönetimi, aday olarak Hüseyin Ceylan Uluçay’ı gösterince Koçak, bağımsız aday olmayı değerlendirmişti.

YENİDEN REFAH PARTİSİ İLE ADI ANILDI, AK PARTİ’YE GERİ DÖNDÜ

Seçim dönemlerinde Yeniden Refah Partisi ile de adı anılan Mahmut Koçak, siyasetteki bu belirsiz durumu sonlandırarak AK Parti’ye geri döndüğünü ve aday olmayacağını açıklamıştı. Bu kararıyla birlikte aktif siyaset hayatından uzak duran Koçak, son dönemde yeniden Afyonkarahisar’daki esnaf ve vatandaşlarla sıkça bir araya gelmesiyle soru işaretlerine neden oldu.

‘’YENİ BİR ADAYLIK MI GÜNDEMDE?’’

Koçak’ın özellikle son haftalarda Afyonkarahisarlı vatandaşlar ve esnafla yakın temas kurması, siyasette yeni bir hamleye mi hazırlandığı sorusunu gündeme getirdi. Geçmişte farklı siyasi partilerde adaylık deneyimi bulunan Koçak’ın esnaf ziyaretleri ve halkla buluşmaları sonrası, "Mahmut Koçak önümüzdeki milletvekilliği seçimlerine mi hazırlanıyor?" sorusunu yeniden gündeme taşıdı.

OLASI BİR ERKEN SEÇİM ÇALIŞMASI MI?

Bu konuyla alakalı olarak Koçak her hangi bir açıklama yapmamış olsa da, bazı kesimlerce muhalefetin erken seçim baskılarının ardından olası bir erken seçim için şimdiden çalışmalara başladığı şeklinde yorumların yapılmasına neden oldu.

Afyonkarahisar’daki seçmenlerle olan iletişimi güçlendirmeye yönelik bu adımları attığı öne sürülen Koçak’ın, bazı kesimlerce siyasi arenada yeniden bir rol almak istediği de ifade edildi.

 

 

Haber: Nurbanu Soy