Gözden kaçırmayın

Mehmet Taytak, spor camiasının taleplerini onaylattıMehmet Taytak, spor camiasının taleplerini onaylattı

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Faruk Duha Erhan, düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik ve sosyal sorunlara dikkat çekti. Erhan, ülkenin zorlu bir süreçten geçtiğini belirterek, her geçen gün vatandaşın cebinden çıkan paranın arttığını ve yeni vergilerle halkın daha fazla yük altına sokulduğunu söyledi.

"DARON ACEMOĞLU'NA TEŞEKKÜRLER"

Konuşmasında Nobel ödülü kazanan Daron Acemoğlu'na da yer veren Erhan, "Dün çok mutlu haberler aldık. Bir Türk daha Nobel ödülüne layık görüldü. Daron Acemoğlu ekonomi dalında Nobel ödülü aldı. Bu gururu bize yaşattığı için sonsuz teşekkürler" dedi. Türkiye'nin bu başarının gururunu yaşadığını ifade eden Erhan, Acemoğlu'nun ödülünün Türkiye'deki liyakatsizlik sorununu bir kez daha gözler önüne serdiğini vurguladı.

"EKONOMİ LİYAKATSİZLERİN ELİNE BIRAKILDI"

Ekonomi alanında yaşanan sorunlara değinen Erhan, Türkiye'nin değerli ekonomistleri varken ekonominin bilgisiz kişilere emanet edilmesinin ülkeyi bu hale getirdiğini belirtti. "Daron Acemoğlu'nun yazdığı 'Ulusların Düşüşü' kitabını okumuş olsalardı, belki bugün daha iyi bir ekonomik tabloyla karşı karşıya olabilirdik" diyen Erhan, hükümetin ekonomi politikalarını eleştirdi.

"KURUMLARA OLAN GÜVEN KAYBOLUYOR"

Erhan, Türkiye'deki kurumlara olan güvenin giderek azaldığını belirterek, "Tarım Orman Bakanlığı'nın bir restorana dair verdiği rapor dahi halk nezdinde kabul görmüyor. Bu güven kaybı, sadece ekonomiyle sınırlı değil; adalet ve diğer kurumlara da yansımış durumda" dedi. Somali madencilerinin haklarını almak için Ankara'ya gittiğini ancak hala bir gelişme yaşanmadığını da ifade eden Erhan, bu konunun üzerinde durulması gerektiğini belirtti.

"KADINLARIN BAŞARISI GURUR VERİCİ"

Konuşmasında Afyonkarahisar'daki olumlu gelişmelere de değinen Erhan, Belediye Başkanı Burcu Köksal'ın işçi maaşlarını iyileştirme, yakacak yardımı gibi konularda başarılı çalışmalara imza attığını söyledi. Aynı zamanda Afyonkarahisar'ın ilk kadın Baro Başkanı olan İpek Yılmaz Göktürk'ün seçilmesini kutlayan Erhan, bu gelişmenin şehirdeki değişimin bir göstergesi olduğunu belirtti. "Afyonkarahisar'da başlayan bu değişim, tüm Türkiye'ye yayılacak" diye ekledi.

"EĞİTİM VE SAĞLIK SİSTEMLERİ İFLAS ETMİŞ DURUMDA"

Erhan, eğitim sistemindeki sorunlara da değinerek, yeni eğitim modeliyle okulların daha da kötü hale geldiğini ve öğrencilerin sağlıklı bir eğitim alamadığını söyledi. Sağlık sisteminin de çöküşe geçtiğini ifade eden Erhan, randevu almakta zorlanan vatandaşların sağlık hizmetlerinden yeterince yararlanamadığını belirtti. "Afyonkarahisar'da yaşayan bir emeklimizin randevusu gelmeden vefat ettiğini öğrendik" diyen Erhan, sağlık sisteminde düzenlemeye gidilmesi gerektiğini vurguladı.

"HALKIN YANINDA OLAN BİZİZ"

Cumhuriyet Halk Partisi'nin, halkın yanında olmaya devam edeceğini belirten Faruk Duha Erhan, AKP'li belediyelerin masum hayvanları katlettiğini iddia ederek, CHP'li belediyelerin halkın sorunlarına çözüm bulmak için çabaladığını söyledi.

"YEREL SEÇİMDE OLDUĞU GİBİ, GENEL SEÇİMDE DE KAZANACAĞIZ"

Erhan, Afyonkarahisar CHP örgütünün yerel seçimde elde ettiği başarıyı hatırlatarak, bu birlik ve beraberliğin devam edeceğini söyledi. "Yerel seçimde 'Biz bu seçimi kazanacağız' demiştik ve kazandık. Şimdi genel seçim için aynı inançla yürüyoruz. Türkiye'nin dört bir yanında güçlüyüz ve ilk genel seçimi de kazanacağız" diyerek partisine olan güvenini ifade etti.

"CUMHURİYET HALK PARTİSİ İKTİDARA YÜRÜYOR"

Konuşmasını umut dolu bir mesajla bitiren Erhan, "Halkımızın yanında olan, onların sorunlarını çözmeye çalışan tek parti olarak, iktidara yürüyüşümüzü sürdürüyoruz. Hiç merak etmeyin, her derdin bir çaresi var ve bu çaresi de Cumhuriyet Halk Partisi" dedi.