Gözden kaçırmayın

Afyon yine sallandı...Afyon yine sallandı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son dönemde yaptığı açıklamalar, kabine revizyonu beklentilerini artırdı. Ankara ve TBMM kulisleri, bu açıklamalar sonrasında hareketlenirken, yeni bakan adayları üzerine spekülasyonlar yoğunlaştı. Ekonomim.com’da yer alan habere göre; geniş çaplı bir değişiklik beklenmese de, bazı önemli isimlerin görev değişikliği yapacağı yönünde kulislerde bilgiler yayılıyor.

MEVCUT BAKANLAR ARASINDA HANGİ İSİMLER ÖNE ÇIKIYOR?

Kulislerde sıkça konuşulan ve yeni kabinede yer alması beklenen bazı isimler şöyle sıralanıyor:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı: Cevdet Yılmaz

Hazine ve Maliye Bakanı: Mehmet Şimşek

Dışişleri Bakanı: Hakan Fidan

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı: Murat Kurum

Kültür ve Turizm Bakanı: Mehmet Nuri Ersoy

Milli Savunma Bakanı: Yaşar Güler

Sağlık Bakanı: Kemal Memişoğlu

Bu isimlerin kabinedeki pozisyonlarının korunacağı ve mevcut görevlerine devam edeceği düşünülüyor. Ancak, kulislerde değişmesi muhtemel bakanlarla ilgili de çeşitli iddialar gündeme geliyor.

YERİNİ KAYBETMESİ BEKLENEN BAKANLAR KİMLER?

AK Parti ve Meclis kulislerinde yapılan değerlendirmelerde, performans açısından eleştirilen bazı isimlerin kabinedeki görevlerinden alınabileceği konuşuluyor. Bu isimlerin başında İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç geliyor. Özellikle bu iki bakanın, performanslarının yeterli görülmediği ve yerlerine yeni isimlerin düşünüldüğü öne sürülüyor.

TARIM BAKANLIĞI'NDA DEĞİŞİKLİK Mİ VAR?

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da değişiklik beklenen isimler arasında yer alıyor. Özellikle Köfteci Yusuf olayı, Yumaklı’nın görevden alınmasına neden olabilecek en önemli etken olarak gösteriliyor. AK Parti içinde yoğun eleştirilere maruz kalan Yumaklı'nın koltuğunu kaybetme ihtimali yüksek görülüyor. Yumaklı'nın yerine, eski Tarım Bakanı Vahit Kirişci'nin getirileceği iddialar arasında.

ESKİ BAKAN BERAT ALBAYRAK GERİ Mİ DÖNÜYOR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabine değişikliği hazırlıkları kapsamında eski bakan Berat Albayrak'ın yeniden görev alacağına dair söylentiler de bulunuyor. Kulislerde, Albayrak’ın bu kez Enerji Bakanı olarak geri döneceği ifade ediliyor. Enerji alanındaki projeler ve yatırımlar göz önünde bulundurulduğunda, bu hamlenin AK Parti’nin enerji politikasını güçlendirme amacı taşıdığı düşünülüyor.

YENİ KABİNEDE HANGİ İSİMLER ÖN PLANDA?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapacağı değişikliklerde İçişleri Bakanlığı için Efkan Ala ve Ali İhsan Arslan’ın isimleri öne çıkarken, Adalet Bakanlığı için Hayati Yazıcı ve Bülent Turan'ın adaylar arasında olduğu belirtiliyor.

KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ NE ZAMAN GERÇEKLEŞECEK?

Gündemde yer alan bazı habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu revizyonu, ay sonunda yapılacak AK Parti MYK toplantısından önce gerçekleştirebileceği konuşuluyor. Özellikle ekonomi ve içişleri gibi kritik bakanlıklar üzerindeki değişiklik beklentisi, siyasi kulislerde yoğunlaşmış durumda.