Gözden kaçırmayın

  Dünya boşanma oranı açıklandı, Bakın Türkiye kaçıncı sırada? Dünya boşanma oranı açıklandı, Bakın Türkiye kaçıncı sırada?

Afyonkarahisar İl Müftülüğü, Vekaletle Kurban Organizasyonu ve Yaz Kur'an Kursları Tanıtım Toplantısı düzenledi. Etkinlik, müftülüğün konferans salonunda sabah saat 10.00'da İmam Hatip ve Müezzin Kayyımlara, öğleden sonra saat 14.30'da ise Kur'an Kursu Öğreticilerine yönelik gerçekleştirildi. Toplantılara İl Müftü Vekili Mevlüt Şahiner, müftü yardımcıları, şube müdürleri ve din görevlileri katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programlarda, Yaz Kur'an Kursları ve Vekaletle Kurban organizasyonuna dair tanıtım sinevizyon gösterileri sunuldu. Selamlama konuşması yapan İl Müftü Vekili Mevlüt Şahiner, Afyonkarahisar'da gerçekleştirilen Vekaletle Kurban Organizasyonu ile ilgili bilgi verdi. Ardından konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Vaizi Hamdi Karanfil, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın yurt içi ve yurt dışında yürüttüğü çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgi sundu. Karanfil, özellikle deprem bölgeleri ve ihtiyaç sahibi diğer bölgelere ulaştırılan yardımların altını çizdi.

Toplantıda Yaz Kur'an kurslarının önemi de vurgulandı. Başkanlık Vaizi Karanfil, camilerde verilen eğitimin değerine dikkat çekerek çocukların cami ve Kur'an ile buluşturulmasının önemini belirtti. Aynı zamanda, camide verilen eğitimin çocuklar için ahlaki gelişim açısından büyük bir değer taşıdığını ifade etti.