Gözden kaçırmayın

Afyon’da Çapadiş’ten haber alınamıyor!Afyon’da Çapadiş’ten haber alınamıyor!

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı, İhsaniye ilçesi sınırları içinde bulunan Gazlıgöl beldesinde gerçekleştirdiği başarılı bir operasyonla, tarihi eser kaçakçılığı yapıldığı ihbarı üzerine harekete geçti. Jandarma ekipleri, elde edilen istihbarat bilgileri doğrultusunda 34 EZ ... plakalı bir aracı durdurarak detaylı arama gerçekleştirdi.

İNCELEME BAŞLATILDI

Adli makamlardan alınan arama kararı doğrultusunda, şüpheli şahsın aracında yapılan arama sonucunda 299 adet sikke ele geçirildi. Ele geçirilen bu sikkelerin, tarihi eser niteliğinde olduğu ve kaçak yollardan elde edildiği belirtildi. Jandarma ekipleri, olay yerinde gerekli güvenlik önlemlerini alarak, tarihi eserlere el koydu ve inceleme başlattı.

OLAYLA İLGİLİ TAHKİKAT SÜRÜYOR

Yakalanan F.T.Ç. isimli şahıs hakkında başlatılan adli tahkikat devam ediyor. Jandarma yetkilileri, olayın aydınlatılması ve kaçakçılık zincirinin tüm halkalarının ortaya çıkarılması için çalışmalarını sürdürüyor. Şahsın, sikkelerin hangi yollarla temin edildiği ve kaçakçılık faaliyetlerinde kimlerle iş birliği yaptığına dair detaylı incelemeler yapılacak.