Gözden kaçırmayın

  Dünya boşanma oranı açıklandı, Bakın Türkiye kaçıncı sırada? Dünya boşanma oranı açıklandı, Bakın Türkiye kaçıncı sırada?

15 milyondan fazla oyuncunun kayıtlı olduğu Roblox platformuna, Türkiye’de erişim engeli getirildi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) sitesinde yer alan bilgiye göre, Amerikan video oyunu geliştiricisi Roblox Corporation tarafından geliştirilen bu popüler oyun, Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla erişime kapatıldı.

INSTAGRAM'DAN SONRA ROBLOX'A DA YASAK

Son dönemde sosyal medya platformu Instagram'a getirilen erişim yasağının ardından, şimdi de özellikle çocuklar ve gençler arasında büyük ilgi gören Roblox, Türkiye’de erişime engellendi. Bu karar, özellikle Roblox’un Türkiye'deki milyonlarca kullanıcısı arasında büyük bir yankı uyandırdı.

ROBLOX NEDİR?

Roblox, kullanıcıların kendi deneyimlerini programlamasına ve diğer kullanıcılar tarafından oluşturulan deneyimleri oynamasına olanak tanıyan bir çevrimiçi deneyim platformu ve oyun oluşturma sistemidir. David Baszucki ve Erik Cassel tarafından 2004 yılında kurulan ve 2006'da piyasaya sürülen platform, kullanıcılar tarafından Lua programlama dili kullanılarak kodlanmış çeşitli oyunları barındırıyor.

Roblox, 2010'ların ikinci yarısında hızla popülerlik kazandı ve bu büyüme, COVID-19 pandemisi ile daha da hızlandı. Platform, dünya çapında milyonlarca oyuncuya ev sahipliği yapıyor ve "Robux" adlı sanal para birimi üzerinden oyun içi satın alımlar sunuyor.

Roblox'un Popülerliği ve Türkiye'deki Durum

Roblox, Ağustos 2020 itibarıyla 164 milyondan fazla aylık aktif kullanıcıya sahipti ve Amerika Birleşik Devletleri'nde 16 yaş altı çocukların yarısından fazlası tarafından oynandığı biliniyor. Türkiye'de de oldukça popüler olan platform, 15 milyondan fazla kayıtlı oyuncuya sahip. Ancak alınan son kararla birlikte bu oyuncular, platforma erişim sağlayamayacak.