Gözden kaçırmayın

Afyon yine sallandı...Afyon yine sallandı...

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı, İsrail’in başta Gazze olmak üzere tüm Filistin genelinde işlediği insan hakları ihlallerine dikkat çekmek amacıyla Zafer Meydanı'nda bir basın açıklaması gerçekleştirdi. AK Parti İl Başkanı Av. Turgay Şahin, Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven ve çok sayıda teşkilat üyesi etkinliğe katılım gösterdi.

BAŞKAN TURGAY ŞAHİN: "FİLİSTİN DAVASINI SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Açıklamaya duygusal ifadelerle başlayan İl Başkanı Turgay Şahin, Filistin'in tıpkı Afyonkarahisar gibi bir dönem işgale uğradığını ve bu acıları derinden hissettiklerini vurguladı. Şahin, sözlerine Mehmet Akif Ersoy’un "Gitme ey yolcu, beraber oturup ağlaşalım" dizeleriyle devam ederek, İsrail’in işlediği soykırım suçlarını tüm dünyaya duyurmak için bir araya geldiklerini belirtti.

"İSRAİL, GAZZE'DE SOYKIRIM SUÇU İŞLİYOR"

Basın açıklamasının devamında İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarının sistematik bir şekilde sürdüğüne dikkat çeken Şahin, Gazze’de yaşananların uluslararası hukuku hiçe sayan büyük bir insanlık suçu olduğunu söyledi. Şahin, İsrail’in 7 Ekim’i bir milat gibi göstermeye çalıştığını ancak bu tarihin, İsrail’in soykırım ve katliam makinasının sadece hızlandığı bir dönem olduğunu belirtti.

"77 YILLIK BİR İŞGAL VE ZULÜM TARİHİ"

Turgay Şahin, Filistin’de yaşananların 7 Ekim’de başlamadığını, 77 yıllık bir işgal, zulüm ve katliam sürecinin devam ettiğini söyledi. Filistin halkının haklarının gasp edildiğini, milyonlarca kişinin yerlerinden edildiğini ve Batı'nın bu duruma sessiz kaldığını ifade eden Şahin, Batı'nın çifte standardını ve iki yüzlülüğünü eleştirdi.

"İSRAİL, ORTADOĞU'DA İSTİKRARSIZLIK KAYNAĞIDIR"

Şahin, İsrail’in Ortadoğu'da bir kaos kaynağı olduğunu vurguladı ve uluslararası toplumun sessizliğini eleştirdi. İsrail'in 1930’ların Nazi Almanya’sı ile benzer bir ideolojiye sahip olduğunu belirterek, aynı şekilde soykırımcı ve ırkçı bir politika izlediğini söyledi.

"İSRAİL DURDURULMALI, NETANYAHU HESAP VERMELİ"

Şahin, İsrail’in durdurulması gerektiğini ve Başbakan Netanyahu’nun hesap vermesi gerektiğini vurguladı. Aynı zamanda İslam dünyasının da bu vahşete karşı daha etkin bir adım atması gerektiğini belirtti. Türkiye’nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Filistin halkının yanında olduğunu ve insani yardımların büyük çoğunluğunu Türkiye’nin gerçekleştirdiğini dile getirdi.