Gözden kaçırmayın

Mehmet Taytak, spor camiasının taleplerini onaylattıMehmet Taytak, spor camiasının taleplerini onaylattı

Demokrat Parti Genel Başkanı ve Afyonkarahisarlı siyasi isim Gültekin Uysal, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısında hükümeti hedef alan açıklamalarda bulundu. Uysal, Yeni Anayasa çalışmaları üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sert eleştiriler yöneltti. Açıklamasında "Tilkinin 40 hesabı var, 40'ı da kümes üzerine, Erdoğan’ın da hesabı aynı!" ifadelerini kullanan Uysal, dikkatleri üzerine çekti.

"YENİ ANAYASA KANDIRMACASI BİR YEMDİR"

Uysal, hükümetin Yeni Anayasa çalışmalarını eleştirerek bu girişimin halkı yanıltmaya yönelik olduğunu öne sürdü. "Mesele ne darbe anayasası ne de Türkiye’nin güvenliği; Erdoğan’ın tek amacı yeniden aday olmanın yolunu açmak. 'Yeni Anayasa' kandırmacası, bir yemdir" diyen Uysal, bu çalışmaların arka planında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kişisel hedeflerinin yattığını savundu.

"TÜRKİYE'NİN GÜVENLİĞİ SÖYLEMİ, ERDOĞAN'IN TEKRAR SEÇİLME ÇABASI"

Gültekin Uysal, bölgesel güvenlik konusunun da hükümetin bir diğer manipülasyon aracı olarak kullanıldığını ifade etti. "Ne kadar Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Milleti ile problemi olanlar varsa onların ensesine bir parmak bal çalıyor! Bölgesel güvenlik söylemiyle, Erdoğan tekrar seçilmenin yolunu açmak için hamle yapıyor" diyerek hükümetin politikalarını sert bir dille eleştirdi.

"BU KANDIRMACALARA ALET OLMAYACAĞIZ"

Demokrat Parti lideri Uysal, partinin bu konudaki tavrının net olduğunu vurguladı. Uysal, "Bu kandırmacalara alet olmayacağız!" ifadesiyle açıklamasını sonlandırdı ve Demokrat Parti’nin bu süreçte halkın çıkarlarını savunmaya devam edeceğini belirtti.