Gözden kaçırmayın

Başkan Aynacı Çalışmaları Yerinde İncelediBaşkan Aynacı Çalışmaları Yerinde İnceledi

Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar'da gerçekleştirilen asayiş ve güvenlik çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Toplantıda İl Jandarma Komutanı J.Alb. Tolga Yağan ve İl Emniyet Müdürü Mahmut Ay ile birlikte uyuşturucu, terör, trafik ve göçle mücadele gibi birçok konuda sürdürülen çalışmaları değerlendirdi.

Yiğitbaşı, 15 Nisan - 7 Mayıs tarihleri arasında il genelinde yürütülen operasyonların, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinlikleri de dahil olmak üzere huzur ve güven ortamında geçtiğini ifade etti. Yapılan çalışmalarda 1.556 genel asayiş olayı kaydedilmiş ve bu olayların %87.08'i aydınlatılmıştır.

Ayrıca, 1 aylık titiz çalışma sonucu 3 kasten adam öldürme olayı aydınlatılmış ve suçlular adalete teslim edilmiştir. Sahadan toplanan bilgiler ve teknolojik takip neticesinde, suçluların yakalanması ve delil toplama süreçlerine değinildi.

Gözaltı operasyonları ve kaçakçılıkla mücadele konularında da Vali Yiğitbaşı önemli bilgiler paylaştı. Siber suçlarla mücadele çerçevesinde, 21 ilde eş zamanlı yürütülen operasyonlarda 78 kişi gözaltına alınmıştır.

Terörle mücadele ve uyuşturucu ile savaş konusunda da bilgi veren Yiğitbaşı, yapılan 7 terör operasyonunda 9 kişinin gözaltına alındığını ve uyuşturucu ile ilgili 76 olaya müdahale edildiğini aktardı. Trafik güvenliği konusunda ise 54 bin 991 aracın kontrol edildiğini ve alınan tedbirler kapsamında 291 yaralamalı kaza yaşandığını belirtti.

Yiğitbaşı, özellikle düğünlerde yaşanan silah atma olaylarına karşı alınacak tedbirleri de sıralayarak, bu tür olayların önüne geçilmesi için kararlı adımlar atacaklarını duyurdu.