Afyonkarahisar siyasetten sıkıldı ancak siyasetsiz de yapamıyor…

CHP, Türkiye siyasetinin köklü partilerinden biri olmasına rağmen, özellikle son dönemlerde iç sorunlar ve yönetimsel krizlerle sıkça gündeme geliyor.

Afyonkarahisar’da da benzer bir durum söz konusu.

Bir ay önce yapılan CHP Kadın Kolları İl Kongresi, partinin içindeki çatışmaların yüzeye çıktığı anlardan birisi oldu, bana göre…

Makbule Abay, CHP Afyonkarahisar Kadın Kolları Başkanlığı’na seçildi.

Kendisini bizzat tebrik ederek hayırlı olsun demiştim ancak bu vesileyle bunu yineleyelim. Hayırlı olsun…

Bu görev için genç bir isim olan Özge Nur Ölmez de adaydı. Gençleri siyasette desteklerim ancak başkaları tarafından yönetilen ve piyon olarak kullanılmak için öne sürülmüş gençleri değil.

Ne yazık ki, Özge Nur Ölmez’in adaylığı, bazı çevreler tarafından bir piyon olarak öne sürüldüğü izlenimi yarattı bende.

Özge Nur Ölmez’i destekleyenler arasında, eski Kadın Kolları Başkanı Emsal Gedikkaya da vardı. Gedikkaya’nın, bu süreçte genç adaydan daha fazla çaba göstermesi ve Ölmez’in listesinde kurultay delegesi olarak yer alması, kişisel çıkarların mı yoksa partinin mi ön planda olduğuna dair soru işaretleri oluşturdu bende.

Özellikle de partisini ve görevini sevmesine rağmen istifa etmiş ve istifasının ardından pek çok hurafe dolanmış olan birisinin bu halleri soru işaretlerini güçlendirdi. 

Bu gerilimler, sadece Kadın Kolları seçimleriyle de sınırlı değil elbette.

CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Faruk Duha Erhan’ın, basından uzak duruşu da son zamanlarda bir hayli dikkat çekiyor.

CHP’nin bir önceki dönem İl Başkanı Yusuf Onur Seçme, hiçbir telefonumu cevapsız, ricamı geri dönüşsüz bırakmazdı.

Yusuf Onur Seçme’den önce il başkanlığı yapmış olan Yalçın Görgöz’de keza o an geri dönüş yapamamışsa bile muhakkak geri dönüş yapardı. Ancak ne olursa olsun bizzat kendileri ile muhatap olurdum.

Faruk beyin basından uzak tavırları yalnızca beni değil pek çok kişiyi de rahatsız etmiş.

CHP’nin geleneksel olarak halkla iç içe olma misyonuna ters düşen bu durum, sadece benim değil, parti içindeki birçok kişinin de tepkisini çekmiş durumda.

Anlaşılan Faruk bey yalnızca basının değil, parti içinde ki kişilerin de telefonlarını sekreteri aracılığıyla cevaplıyor.

CHP’nin Afyonkarahisar İl Başkanı Faruk Duha Erhan mı yoksa İrem hanım mı? Emin olamıyorum.

Ama, Faruk beyin sekreteri aracılığıyla iletişim kurma tercihleri, partinin şeffaflık ve erişilebilirlik ilkeleriyle çelişiyor. Bu yeni yönetim tarzı, partinin temel değerlerine aykırı bir izlenim yaratıyor.

Bunu da hatırlatmış olalım…

Bu rahatsızlıkların Başkan Burcu Köksal’a kadar taşındığı ya da taşınacağı söylentileri de partideki iç çekişmeleri giderek daha görünür hale getiriyor.

Bu da benden söylemesi.

Faruk bey yeni iletişim stratejisi geliştirir mi, ‘’İktidar partisi olma yolunda ilerleyen’’ CHP’de bu gizli iç savaş biter mi muamma…