Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar’da Türkiye Buluşmaları programı start aldı!Afyonkarahisar’da Türkiye Buluşmaları programı start aldı!

AK Parti Afyonkarahisar İl Binasında gerçekleşen olağan basın toplantısında, Tanıtım ve Medya Başkanı Halil İbrahim Sevim, CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Faruk Duha Erhan’ın yaptığı açıklamalara dikkat çekti. Sevim, CHP İl Başkanı’nın Atatürk’ün iki büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti ve CHP’yi aynı kefeye koymasını "hezeyan ve aymazlık" olarak nitelendirdi.

"CHP, ATATÜRK’ÜN MİRASINI HİÇE SAYIYOR"

Sevim, konuşmasında CHP’nin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu değerleri tamamıyla göz ardı ettiğini ifade etti. “CHP İl Başkanı yaptığı basın açıklamasında, Atatürk’ün iki büyük eserindenbirinin Türkiye Cumhuriyeti, diğerinin ise Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu ifade etmiş. Cumhuriyet ve CHP’yi aynı kefedeki iki miras olarak değerlendirmesi başlı başına hezeyandır, aymazlıktır.Zira bugün geldiğimiz noktada CHP Cumhuriyetimizin banisi, İstiklal Harbi’mizin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurmuş olduğu değerleri tamamıyla hiçe saymaktadır” dedi.

GÖÇMENLERE YÖNELİK UYGULAMALAR DA ELEŞTİRİLDİ

Sevim, Afyonkarahisar’daki göçmenlere yönelik nikah ücretlerinin 25 kat artırılmasını da eleştirerek, bu tür uygulamaların milliyetçilikle alakası olmadığını belirtti. "Milliyetçiliği, Afyonkarahisar'da göçmenlere uygulanan bu tür zamlarla sınırlı sanan zihniyetin, gerçekten milli değerlere sahip olması mümkün değildir" dedi.

DÜNYA MOTOKROS ŞAMPİYONASI’NDA BÖLÜCÜLÜK İDDİALARI

Sevim, konuşmasında ayrıca Dünya Motokros Şampiyonası’nda sahne alan ve Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılmasını savunan Ceylan Ertem’in zafer işareti yaparak bölücülük propagandası yaptığını söyledi. Ertem’in, Afyonkarahisar gibi milli değerlerin kalesi olan bir şehirde, “sol yumruklar havaya” diyerek zafer işareti yapmasına tepki göstermeyen CHP’li belediye başkanı Burcu Köksal ve il başkanı Erhan’ı da eleştirdi. "Ancak ne CHP’li Belediye Başkanından ne de il Başkanından en ufak bir kınama dahi işitmedik" dedi.