Gözden kaçırmayın

Yüntaş’a yeni kazanç kapısı!Yüntaş’a yeni kazanç kapısı!

Bu gelişme, emekli maaşlarının artırılmasına yönelik süren belirsizlik ortamında bir rahatlama sinyali olarak görüldü. Amerika Birleşik Devletleri ziyareti öncesinde kurmayları ile yapmış olduğu toplantıda, emeklilere yapılacak zammı hızlandırma direktifini veren Cumhurbaşkanı'nın yurda dönüşü bugün gerçekleşecek.

Çalışmaların hız kazandığı ve AK Parti'nin ekonomi yetkililerinin farklı seçenekleri değerlendirdikleri bildirildi. İlk toplantıda net bir sonuç alınamazken, ikinci toplantıda daha önceden yapılan çalışmaların da gözden geçirildiği yine edinilen bilgiler arasında. Cumhurbaşkanı'nın talimatının ardından çalışmaların daha da hızlandığı kaydedildi.

Toplantılarda emeklilere yapılacak zam ile ilgili çeşitli formüller değerlendirilirken, kök aylığın artırılmasının avantajlarının yanı sıra olası dezavantajlarının da tartışıldığı görüldü. Seyyanen zam fikri de gündeme gelmiş ancak Hazine'ye getirebileceği ek yük nedeniyle bu seçenekten çekinildiği belirtildi.

Türkiye gazetesinin haberine göre, zam teklifinin herhangi bir torba yasa içine dahil edilmeden meclisten hızla geçirilmesinin mümkün olabileceği belirtiliyor. Planlanan çalışmanın SSK ve Bağ-Kur emeklilerini de kapsayacağı ve ekonomi yetkililerinin etki analizlerini yapmaya devam ettiği, adil bir sistem oluşturmanın hedeflendiği ifade ediliyor. Bu ay yürürlüğe giren yüzde 24,73 oranındaki zamdan sonra dahi maaşlar 10 bin lira sınırında kalan 1,7 milyon emeklinin durumunun iyileştirilmesinin de gündemde olduğu vurgulandı.