Gözden kaçırmayın

Yüntaş’a yeni kazanç kapısı!Yüntaş’a yeni kazanç kapısı!

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Onkoloji Hastanesi'nin arkasında inşa edilecek olan 100 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin temel atma töreni düzenlendi. Törene Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, Hasan Arslan, İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş ve AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş katıldı.

HEDEF NİTELİKLİ PERSONEL YETİŞTİRMEK

Temel atma töreninde konuşan Rektör Okumuş, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin sağlık hizmetleri ve sağlık teknolojisi alanlarındaki en seçkin çalışmaları araştırma ve öğretimle birleştirmeyi amaçladığını söyleyerek, bu amaç doğrultusunda AFSÜ’de sağlık sektörünün omurgası olan nitelikli personelin yetiştirilmesi de en büyük hedefleri olduğunu vurguladı.

TÜRKİYE’DE İLK

Rektör Okumuş konuşmasında, ‘’Tamamı sağlık bilimleri alanındaki 61 farklı bölüm ve programda tam doluluk oranıyla; 3152 ön lisans, 4480 lisans, 110 lisansüstü olmak üzere toplam 7742 öğrencinin eğitim gördüğü AFSÜ’de 2018’de 355 olan akademik personel sayımız Temmuz 2024 itibariyle 574’ya ulaşmış ve akademik personel sayımızda yüzde 62’lik bir artış sağlanmıştır. Üniversitemiz, bütün personelimizin özverili gayretleriyle her geçen yıl farklı alanlardaki başarı çıtasını yükseltiyor. Son dönemde derecelendirme kuruluşlarından ardı ardına aldığımız güzel haberler bunun kanıtıdır’’ dedi.

AFSÜ Rektörü Nurullah Okumuş, temeli atılan 100 yataklı hastanenin 200 yatak kapasitesine sahip olduğunu belirterek, hastanenin otel konforunda inşa edildiğini sözlerine ekledi. Okumuş, hastanede 20 terapi merkezi olacağını ve bu alanda Türkiye’de ilk olduğunu da belirtti.