Gözden kaçırmayın

Yüntaş’a yeni kazanç kapısı!Yüntaş’a yeni kazanç kapısı!

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) bilim insanları, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından yürütülen 1001 ve 3005 projeleri kapsamında desteklenmeye hak kazandı. Bu projeler, bilimsel ve teknolojik araştırma alanında önemli katkılar sağlayacak.

TÜBİTAK 1001 PROJESİ

Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cahit Gürer’in yürütücülüğünü yaptığı, Arş. Gör. Burak Enis Korkmaz’ın doktora tez konusu olan “Hidronik Akıllı Buzlanma Önleyici Sistemlerin İletken Asfalt Betonlarıyla Birlikte Kullanımının Araştırılması” başlıklı proje, TÜBİTAK 1001 2024 yılı 1. dönemi bilimsel değerlendirme süreci sonucunda desteklenmeye hak kazandı.

Projenin Detayları Ve Katkıda Bulunanlar

Bu proje, Mühendislik Araştırma Destek Grubu’nda (MAG) önerilen 277 proje arasından seçildi. Projede şu isimler yer aldı:

  • Doç. Dr. Uğur Fidan (Biyomedikal Mühendisliği Öğretim Üyesi)
  • Arş. Gör. Burak Enis Korkmaz (İnşaat Mühendisliği)
  • Öğr. Gör. Ayfer Elmacı Korkmaz (Dazkırı Meslek Yüksekokulu)

TÜBİTAK 3005 PROJESİ

Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı ve Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Koçak’ın yürütücülüğünü yaptığı “Aktif Yaşlanma Bağlamında Kentsel Aktörlerin Yaşlılığın Kadınlaşması Konusundaki Düşünceleri ve Uygulamaları: Afyonkarahisar Örneği” başlıklı proje, TÜBİTAK ARDEP-3005 Sosyal ve Beşeri Bilimlerde Yenilikçi Çözümler Araştırma Projeleri Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Projenin Detayları ve Katkıda Bulunanlar

Proje, yaşlı nüfusun kadınlaşması konusundaki düşünce ve uygulamaları araştırmayı amaçlamaktadır. Projede yer alan isimler şunlardır:

  • Prof. Dr. Ayşe Canatan (Proje Danışmanı, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı ve Yaşlılık Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü)
  • Doç. Dr. İlteriş Yıldırım (Proje Araştırmacısı, AKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi)
  • Muhammet Keskin (Proje Bursiyeri, Doktora Adayı)

AKÜ’nün TÜBİTAK projeleri ile bilimsel araştırmalara sağladığı katkı, üniversitenin akademik başarısını ve araştırma potansiyelini bir kez daha gözler önüne serdi.