Gözden kaçırmayın

Bu yola bir üstgeçit olsa nasıl olur?Bu yola bir üstgeçit olsa nasıl olur?

Artuk yayınladığı mesajda  basının demokratik gelişimin temel taşlarından biri olduğunu vurgulayarak, 24 Temmuz 1908'in sansürün kaldırıldığı önemli bir dönüm noktası olduğunu hatırlattı. Artuk, basının günümüzde çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olarak toplumun sesi olduğunu belirtti.

Başkan Artuk, mesajında şunları söyledi: "Basın hürriyeti içinde görevlerini yerine getiren ulusal ve yerel basınımız, özgürlüklerin ilerlemesi ve kamuoyu oluşumunda büyük bir güce sahiptir. Ülkemizin ve Afyonkarahisar'ımızın başarıya ulaşmasında, ekonomimize olumlu katkılarda bulunmada basın mensuplarımızın duyarlılığı ve başarılı çalışmaları büyük önem taşımaktadır."

Özellikle yerel basının önemine vurgu yapan Artuk, yerel gazetelerin ve haber sitelerinin toplumun sesi olarak işlev gördüğünü, yerel sorunları ve başarıları gündeme taşıyarak halkın bilinçlenmesine katkı sağladığını dile getirdi. Ancak, yerel basının ayakta kalabilmesi ve yerel demokrasilerin güçlenmesi için desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Artuk, "Basın İlan Kurumu'nun sağladığı desteklerin yetersiz kaldığını, birçok yerel basın kuruluşunun ekonomik zorluklarla karşı karşıya kaldığını" belirtti. Bu noktada, özellikle yerel yönetimlerin basına daha fazla destek olması gerektiğini ve yerel basının sesinin kısılmasına izin verilmemesi gerektiğini vurguladı.

Haber: Esra Dağ