Gözden kaçırmayın

Yüntaş’a yeni kazanç kapısı!Yüntaş’a yeni kazanç kapısı!

Sansürün kaldırılışının yıldönümünde medya mensuplarının bayramını kutlayarak, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu vurguladı.

TARAFSIZ VE ÖZGÜR HABERCİLİĞİN ÖNEMİ

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, basında sansürün kaldırılmasının yıl dönümünde basın özgürlüğüne ve tarafsız, ilkesel haber yapmanın gerekliliğine dikkat çekti. Tüm basın mensuplarını bu özel günde tebrik eden Milletvekili Yurdunuseven, haber ve haber alma özgürlüğünün demokrasi için ne kadar kritik olduğunun altını çizdi.

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNDE ÖNEMLİ REFORMLAR

Yurdunuseven, 2002 yılından itibaren Türkiye'de basın özgürlüğünün kritik önem taşıdığını, ifade özgürlüğü ve haber alma konularında önemli reformların hayata geçirildiğini belirtti. Basının gelişmiş demokrasilerdeki gücüne vurgu yaparak Türk basınının ahlaki değerlere bağlı kalarak, tarafsız ve objektif bir tutumla görevlerini ifa etmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, sorumlu yayıncılık ilkesiyle ülke menfaatleri ve toplumsal dinamiklerin göz ardı edilmemesinin önemine değindi.

GAZETECİLİK VE SOSYAL MEDYANIN ÖNEMİ ARTTI

Günümüzdeki sosyal medya kullanımının artmasıyla birlikte gazetecilik mesleğinin öneminin daha da yükseldiğini belirten Yurdunuseven, doğru ve güvenilir haberin yayılmasında olmazsa olmaz bir ihtiyaç haline geldiğini ifade etti. Yurdunuseven, sosyal medya üzerinden yayılan haberlerin doğruluk derecesinin, basın mensuplarının teyidiyle sağlanabileceğini dile getirerek, gazetecilik mesleğinin kamuoyu nezdindeki kritik rolünü vurguladı. Her koşulda toplumun haber alma özgürlüğünü sağlayan gazetecilerin fedakarlıklarına dikkat çekti ve Basın Bayramı'nda meslektaşlarına başarılar diledi.

Haber: Elveda Mihriban Danabaş