Gözden kaçırmayın

Bu yola bir üstgeçit olsa nasıl olur?Bu yola bir üstgeçit olsa nasıl olur?

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vali Yiğitbaşı, mesajında vatandaşların doğru ve güvenilir bilgiye ulaşmasının önemine dikkat çekerek, bu sorumluluğu üstlenen tüm gazetecilerin bayramını kutladı. "Ülkemizde ve şehrimizde vatandaşlarımızın doğru ve güvenilir habere ulaşma ihtiyacını dikkate alarak gazetecilik görev ve sorumluluğunu üstlenen, her türlü zorluk ve meşakkat altında bu sorumlulukla ülkemize hizmet eden tüm gazetecilerimizin ve basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı tebrik ediyorum" dedi.

GAZETECİLİĞİN TOPLUMSAL GÖREVİ

Vali Yiğitbaşı, tüm teknolojik gelişmelere rağmen yerel ve bölgesel gazeteciliğin önemini koruduğunu belirtti. "Gazetecilik, ülkemizde devletimizin işleyişi ve vatandaşlarımızın menfaati için önemli bir görevi yerine getirmektedir," diyerek gazeteciliğin toplumsal ve devlet işleyişindeki rolüne vurgu yaptı.

DEMOKRATİK TOPLUMUN TEMEL ÖZELLİĞİ

Doğru bilgiye erişim demokratik bir toplumun en önemli özelliklerinden biri olduğunu belirten Vali Yiğitbaşı, gazetecilerin olguya ve belgeye dayalı haber yapmasının gerekliliğini vurguladı. "Bir gazetecinin en önemli hasleti olguya ve belgeye dayalı haber yapmak ve manipülatif haberlerden kaçınarak kamuoyuna itimat ve itibar edilir bilgiler sunmaktır" ifadelerini kullandı.

YEREL GAZETECİLİĞİN ÖNEMİ

Vali Yiğitbaşı, yerel düzeyde gazeteciliğin devletin işleyişini kolaylaştıracağını ve vatandaş-devlet ilişkisini güçlendireceğini belirtti. "Yerel düzeyde gazetecilik, devletimizin işleyişini kolaylaştıracak ve vatandaş-devlet ilişkisini ülkemizin en ücra noktasında dahi sağlamlaştıracak bir araçtır" dedi.

Ayrıca, gazetecilerin şehirlerinin sosyal, kültürel ve turizm faaliyetlerinin tanıtılmasında önemli rol oynadığını belirtti.

15 TEMMUZ'UN YILDÖNÜMÜNDE BASININ ROLÜ

Geçtiğimiz günlerde 8. yıl dönümünü andığımız 15 Temmuz gecesi, ülkemizin yerel ve ulusal basın kuruluşlarının ülkemizin birlik ve beraberliğine, devletimizin bekasına, milli iradeye ve demokrasimize kasteden hain darbe girişimine karşı dik duruş sergilediklerini belirten Vali Yiğitbaşı, basının bu süreçteki rolünü övdü. "Ülkemizin yerel ve ulusal basın kuruluşları, ülkemizin birlik ve beraberliğine, devletimizin bekasına, milli iradeye ve demokrasimize kasteden hain darbe girişimine karşı dik duruş sergileyerek, milletten ve demokrasiden yana kesin bir tavır alarak takdire şayan bir duruş sergilemişlerdir" dedi.

BASIN MENSUPLARINA TEŞEKKÜR

Vali Yiğitbaşı, mesajının sonunda basın mensuplarına devlet adına şükranlarını sunarak, özverili, ilkeli ve tarafsız tüm gazetecileri desteklediklerini belirtti. "Basın mensuplarına devletim adına şükranlarımı sunuyorum. Özverili, ilkeli ve tarafsız tüm gazetecilerimizi canı gönülden desteklediğimizi ve her zaman yanında olduğumuzu vurgulayarak tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.