Gözden kaçırmayın

Bu yola bir üstgeçit olsa nasıl olur?Bu yola bir üstgeçit olsa nasıl olur?

Dün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yaşanan olayda, DEM Parti’li Mersin Milletvekili Ali Bozan, AK Parti grubuna yönelik sert sözler sarf etmişti. Genel Kurul Salonu’nda kürsüden “AKP hırsızlık yapıyor” ifadesini kullanan Bozan’a, AK Parti milletvekilleri büyük tepki göstermişti. Tansiyonun yükselmesi üzerine çıkan kavgada, Ulaştırma ve Altyapı eski Bakanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, Bozan’a yumruk atmıştı.

HÜSEYİN CEYLAN ULUÇAY'IN ZİYARETİ

Meclis’te yaşanan yumruklu kavganın ardından, AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Hüseyin Ceylan Uluçay, eski Bakan Karaismailoğlu’nu ziyaret etti. 31 Mart 2024 tarihindeki yerel seçimleri kaybettikten sonra uzun bir süredir gözlerden uzak olan Uluçay’ın bu paylaşımı kafaları karıştırdı.

Uluçay, sosyal medya hesabından eski Bakan Karaismailoğlu ile birlikte yan yana poz vererek, ‘’Ziya Paşa’nın 1870 yılında kaleme aldığı ünlü Terkib-Bend adlı eserinden bir beyt: Nush ile uslanmayanın hakkı tekrir, tekrir ile uslanmayanın hakkı kötektir. Günün anısına’’ notuyla paylaştı.

Notun anlamı nedir?

Nasihat ile yola gelmeyenin azarlanması gerektiğini, azar ve nasihat ile yola gelmeyenin ise hakkının dayak olduğunu anlatan Ziya Paşa tarafından söylenmiş bir özdeyiştir

 

HABER: NURBANU SOY