Gözden kaçırmayın

Yüntaş’a yeni kazanç kapısı!Yüntaş’a yeni kazanç kapısı!

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde düzenlediği basın toplantısında, SGK borçları konusunda yanlış algıların düzeltmesi gerektiğini söyledi. CHP’li belediyelerin SGK’ya en fazla borcu olan belediyeler olduğunu belirten Yurdunuseven, bu durumun seçimlerden önce de böyle olduğunu ifade etti. Yurdunuseven, “Türkiye genelinde belediyelerin SGK’ya olan toplam prim borcu 96 Milyar TL’ye ulaşmış durumda ve bu borçların yüzde 67,7’si CHP’li belediyelere ait” dedi.

BELEDİYELERİN DURUMU

Yurdunuseven, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin borcunun 2019 yılında 225 Milyon TL iken, bugün 5 Milyar 751 Milyon TL’ye çıktığını belirtti. İstanbul ve İzmir Büyükşehir Belediyelerinin de yüksek SGK borçlarına dikkat çeken Yurdunuseven, CHP’li belediye başkanlarının sigorta primlerini bir an önce ödemeleri gerektiğini vurguladı.

SOKAK HAYVANLARI YASASI

Yurdunuseven, sokak hayvanlarıyla ilgili yasa teklifinin Meclis’te görüşülmeye başlanacağını ve Meclis tatile girmeden önce yasalaştırılacağını söyledi. Türkiye’nin başıboş sokak hayvanları sorunu olduğunu belirten Yurdunuseven, bu sorunun müdahale edilmedikçe daha da büyüyeceğini ifade etti. “Milletimiz bizden bu sorunu çözmemizi istiyor,” diyen Yurdunuseven, sokakların çocuklar için güvenli hale getirilmesi gerektiğini vurguladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerini hatırlatan Yurdunuseven, teröristlerin insanları katletmesine ses çıkarmayanların merhametten söz etmemesi gerektiğini söyledi. Yurdunuseven, başıboş sokak hayvanlarının bakım, gözetim ve tedavilerinin yapılması için toplama merkezlerine alınacağını belirtti.

“MAZLUMLARIN AHI İLE LANETLİYORUM’’ 

Yurdunuseven, İsrail’in Gazze’ye yönelik artan saldırılarını da değerlendirdi. “Filistin’de 7 Ekim’den bugüne İsrail, bütün dünyanın gözü önünde insanlık dışı katliamlara devam etmekte,” diyen Yurdunuseven, 16 bini çocuk olmak üzere toplam 40 bine yakın Filistinli’nin katledildiğini söyledi. ABD Temsilciler Meclisi’nde Netanyahu’nun alkışlanmasını sert bir dille eleştiren Yurdunuseven, “Mazlumların ahı ile lanetliyorum” ifadelerini kullandı.

YASANIN YASALAŞTIRILMASI

Yurdunuseven, sözlerini “Komisyondan geçen yasa teklifimiz inşallah yarın Meclisimizde görüşülmeye başlanacak olup, bu meseleyi Meclis tatile girmeden önce inşallah Genel Kurulda da görüşüp yasalaştıracağız” diyerek tamamladı.

 

HABER: SELDA ŞENKAYA