Gözden kaçırmayın

Yüntaş’a yeni kazanç kapısı!Yüntaş’a yeni kazanç kapısı!

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, Alevi vatandaşların tek ibadethanesi olan Afyonkarahisar Cemevi'ne tahliye tebligatı gönderdi. Belediye ile cemevi yönetimi arasında 2028 yılına kadar imzalanan bir protokol olmasına rağmen, tebligatta "Belediyenin taşınmaza ivedi olarak ihtiyacı bulunduğundan" ibaresi yer aldı. Bu karar, cemevi yöneticileri ve Alevi toplumunun tepkisini çekti.

TAHLİYE TEBLİGATINI MUHTARLIĞA GÖNDERMİŞLER

Horasan Erenleri Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Şahin ve Hacı Bektaş-ı Veli Kültür ve Cemevi Derneği Başkanı Mustafa Güllü, Belediye Başkanı Köksal'ın bu kararına sert tepki gösterdi. Mustafa Güllü, tahliye kararına yönelik olarak şunları söyledi:

"12 Temmuz'da belediyeden aradılar ve İmar Müdürü'nün benimle görüşmek istediğini söylediler. Ertesi gün gittiğimde, müdürün araziye çıktığını belirttiler ve bir belediye çalışanı da 'Bugün gelmez benim bilgim var, cemevini boşaltmanız gerekiyor' dedi. Meğer tahliye tebligatını muhtarlığa göndermişler. Muhtarlıktan evrakı aldık ve 30 gün içerisinde cemevini boşaltmamızın istendiğini gördük."

‘’ÜYELERİMİZİN YARDIMIYLA DERNEĞİMİZİ AYAKTA TUTTUK’’

Güllü, derneğin 2009 yılında kurulduğunu ve o dönemden bu yana çeşitli zorluklarla karşılaştıklarını belirtti. "Derneğin kurulduğu yıllarda uzun süre kiralarda kaldık. Üyelerimizin yardımıyla derneğimizi ayakta tuttuk. Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı'na AK Partili Burhanettin Çoban seçilince, bize devlet hastanesinin karşısındaki belediye iş merkezinde cemevi için yer verdi. Orası küçük gelince, 'Size ayrı güzel bir cemevi yapayım' dedi ve yaptı. 2018'de burayı teslim aldık ve 10 yıllığına bir protokol imzaladık. Daha sonra Hacıbektaş-ı Veli Kültür Derneği'ni kurunca, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'le 7 yıllık bir protokol daha imzaladık. Sözleşmemiz 28 Aralık 2028'de bitiyor."

KÖKSAL’A DESTEK VEREN KİŞİLER YERLEŞTİRİLMİŞ

Güllü, kararın siyasi olduğunu ve kendilerinin CHP'ye destek vermediği için böyle bir karar alındığını iddia etti. "Burcu Köksal tarafından Afyonkarahisar'da bir Alevi Derneği kuruldu. Bu derneğe Köksal'a destek veren CHP'li kişiler yerleştirildi. Bu derneği kuran kişiler daha önce de 'Bu cemevini kapattırıp teslim alacağız' diyerek konuşmalar yapıyorlardı. Yani tüm bu yaşananlardan kasıt bizi buradan çıkartarak yeni kurulan derneğin himayesine vermek. Adeta biz sizi istemiyoruz buraya CHP'ye bağlı Alevileri koyacağız diyorlar."

‘’ONLARA GÖRE SADECE CHP'YE OY VEREN KİŞİLER ALEVİ’’

Belediye Başkanı Burcu Köksal'ın "Gerçek Alevilerin cemlerini yapabileceği bir yer olmalı" açıklamasına da tepki gösteren Güllü, "Onlara göre sadece CHP'ye oy veren kişiler Alevi. Biz insanları Alevi - Sünni diyerek ayırmıyoruz. Cemevimize Sünni kardeşlerimiz de geliyor. Yemek veriyorlar. Cenazelerini kaldırıyorlar. Bizler etkinliklerimize davet ediyoruz. Cemevleri tüm canlara açıktır. Onlar sadece kendi siyasi görüşüne hizmet eden insanların örgütlendiği bir yer haline gelsin istiyor ama biz cemevlerini siyasallaştırmaya çalışan bu kişilere izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

 

HABER: NURBANU SOY