Gözden kaçırmayın

Yüntaş’a yeni kazanç kapısı!Yüntaş’a yeni kazanç kapısı!

Saadet Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Beytullah Karataş, doğalgaza yapılan yüzde 38’lik zamma ilişkin sert açıklamalarda bulundu. Karataş, Türkiye’nin dünyanın en yüksek enflasyonuna sahip ülkelerinden biri olduğunu belirterek, “Ekonomik buhran üzeri örtülemez, görmezden gelinemez bir noktaya ulaştı. AK Parti iktidarı kaşıkla verip kepçeyle almaya devam ediyor. Nerede o ‘Doğalgazı açın, pencereleri açın’ diyen arkadaş?” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

"YANLIŞ EKONOMİ POLİTİKALARININ BEDELİ VATANDAŞA ÖDETİLİYOR"

Karataş, AK Parti iktidarının uyguladığı yanlış ekonomi politikalarının fahiş zamlarla vatandaşa ödetildiğini ifade etti. "AK Parti'nin, Rusya ile Ukrayna savaşı kaynaklı krizi zamlara bahane olarak göstermesine karşın; hiçbir ülke vatandaşlarına bu oranda zam yapmamıştır. Türkiye, elektrik ve doğalgaza yapılan son zamlarla birlikte enerji enflasyonunda zirvede yer alıyor," diyerek hükümetin tutumunu eleştirdi.

"KIŞ ÖNCESİ YAPILAN BU ZAM ZULÜMDÜR"

Beytullah Karataş, kış aylarının yaklaştığı bir dönemde enerjiye zam yapmanın insafsızlık olduğunu belirtti. "Vatandaşlarımız, temel gıda ürünlerinde durdurulamayan enflasyon altında ezilirken, bu ürünlerin fiyatlarını daha da artıracak enerjiye zam yapmak insafsızlıktır. Kış aylarının yaklaştığı bir dönemde yapılan şey bir zam değil, zulümdür!" dedi.

"HÜKÜMETİN ZAMLARI VATANDAŞI KADERİYLE BAŞ BAŞA BIRAKIYOR"

Karataş, AK Parti iktidarının vergi kaçaklarını affetmeye çalışırken, vatandaşların üzerindeki ekonomik yükü artırdığına dikkat çekti. "Gecekondusunda, evinde önümüzdeki kışı doğalgazla geçirmek durumunda olan insanın ısınma faturasına yüzde 38’lik bir zam getiriyorlar. Bu çok ağır olmuştur. Bu zammı yapanların garip guraba, fakir fukara edebiyatını söylemeye artık hakları yoktur," ifadelerini kullandı.

Karataş, hükümetin yanlış harcamalarının ve israfın bedelinin vatandaşa yüklendiğini belirterek, "Bu zam, yoksulluğu dibine kadar hisseden vatandaşımıza tokat atmaktır. İktidar vatandaşın cebinden elini çeksin, artık yeter" diyerek açıklamasını sonlandırdı.

 

HABER: NURBANU SOY