Gözden kaçırmayın

Yüntaş’a yeni kazanç kapısı!Yüntaş’a yeni kazanç kapısı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin şehit olması nedeniyle, Türkiye'de 1 günlük milli yas ilan edildiğini açıkladı. Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Filistin davasına olan desteği ve Filistin halkıyla dayanışmayı göstermek amacıyla böyle bir karar alındığını belirtti.

MİLLİ YAS KARARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla duyurulan milli yas ilanına ilişkin kararda, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin 31 Temmuz 2024 tarihinde Tahran’da gerçekleştirilen suikast sonucu şehit olduğu ifade edildi. Bu nedenle, 2 Ağustos 2024 Cuma günü Türkiye genelinde ve dış temsilciliklerde bayrakların güneşin batışına kadar yarıya çekilmesi kararlaştırıldı.

Erdoğan, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Filistin Davasına olan desteğimizi ve Filistinli kardeşlerimizle dayanışmamızı göstermek amacıyla, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin şehadeti sebebiyle, yarın (2 Ağustos Cuma) 1 günlük milli yas ilan edilmiştir. İsmail Haniye ve tüm Filistinli şehitleri rahmetle yad ediyor, şahsım ve milletim adına Filistin halkına başsağlığı diliyorum.”