Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar’da Türkiye Buluşmaları programı start aldı!Afyonkarahisar’da Türkiye Buluşmaları programı start aldı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, İsrail’in Filistin’i işgali ve Gazze’deki soykırım üzerine sert açıklamalarda bulundu.

AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen bir toplantıda konuşan Bakan Göktaş, İsrail’in işlediği suçların üstünü kapatamayacağını ve adalet önünde hesap vereceğini söyledi. Göktaş, "İsrailli kendini bilmez bir bakan, Cumhurbaşkanımızın adını ağzına almaya cüret ederek, pervasızca demokrasi dersi verme hadsizliğinde bulunabiliyor" ifadelerini kullanarak, İsrail’e yönelik eleştirilerini dile getirdi.

AFYONKARAHİSAR’A BÜYÜK YATIRIMLAR

Erkmen beldesinde gerçekleştirilen etkinlikte Afyonkarahisar’a yapılan yatırımlara da değinen Bakan Göktaş, 2002 yılından bu yana Afyonkarahisar’a 138 milyar liranın üzerinde yatırım yapıldığını belirtti. Sosyal hizmetler alanında yürütülen çalışmaları vurgulayan Göktaş, "Afyonkarahisar’da ve Antalya’da ‘Bireysel Sosyal Hizmet Danışmanlığı Modeli’nin pilot uygulamasını başlattık. Bu kapsamda bugün Afyonkarahisar’da 350 otizmli birey ve ailesi için sosyal hizmet danışmanlarımız görevlendirdik" dedi.

"DÜNYA BEŞTEN BÜYÜKTÜR" VURGUSU

Bakan Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uluslararası platformlarda Türkiye’nin haklarını kararlılıkla savunduğunu belirterek, "Dünya beşten büyüktür çıkışıyla her zaman adalet ve eşitlik için sesini yükseltti. Filistin mücadelesini her daim sürdüreceğini dile getirdi. Filistin davası bizim öz meselemiz, Filistinliler can kardeşimizdir" dedi. Göktaş, Filistin'de yaşanan trajediye dikkat çekerek, Gazze’de hayatını kaybeden 40 bine yakın Filistinlinin çoğunluğunun kadın ve çocuklardan oluştuğunu ifade etti.

İSRAİL'E YÖNELİK SERT MESAJLAR

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik açıklamalarına sert tepki gösteren Göktaş, "Bugün soykırım suçluları, bu mücadelenin yılmaz savunucusu İsmail Haniye’yi hain bir suikast sonucu şehit etti. Haniye, inandığı gibi yaşadı, yaşadığı gibi öldü. Gazze’nin şehitler kervanına katılan Haniye’ye Allah’tan rahmet diliyorum" dedi. Göktaş, Filistin davasına olan bağlılığını dile getirerek, Filistinli kahramanları rahmetle andığını ve Filistin halkına sabır dilediğini söyledi.

FİLİSTİN MÜCADELESİ DEVAM EDECEK

Bakan Göktaş, konuşmasını, "Nehrin denize kavuştuğu gün, Filistin özgürlüğüne kavuşacak. İsrail, Gazze’de işlediği soykırımın üstünü kapatamayacak ve er ya da geç bu insanlık dışı vahşetin hesabını adalet önünde verecek. Her daim Filistin’in haklı mücadelesini savunmaya devam edeceğiz" ifadeleriyle tamamladı.

 

HABER: NURBANU SOY