Gözden kaçırmayın

Dünyanın en etkili bilim insanları AKÜ’de!Dünyanın en etkili bilim insanları AKÜ’de!

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş’ı makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında, üniversiteler arasındaki ikili ilişkilerin geliştirilmesi ve mevcut iş birliği alanlarının genişletilmesi üzerinde duruldu.

TEKNOPARK ÇALIŞMALARI MASAYA YATIRILDI

Gerçekleşen ziyarette, TEKNOPARK çalışmaları da önemli bir gündem maddesi olarak ele alındı. İki üniversitenin ortaklaşa yürüttüğü bu projede, Afyonkarahisar’ın ekonomik ve teknolojik kalkınmasına katkı sağlanması hedefleniyor. Rektörler, bu alanda daha etkin bir iş birliği kurulması konusunda görüş alışverişinde bulundular.

ÜAK DÖNEM BAŞKANLIĞI DOLAYISIYLA TEBRİK

Ziyaretin bir diğer önemli gündem maddesi ise, Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) dönem başkanlığı görevine getirilen Prof. Dr. Mehmet Karakaş'ın, bu önemli görev için Prof. Dr. Nurullah Okumuş tarafından tebrik edilmesi oldu. Karakaş’ın, dönem başkanlığı süresince Afyonkarahisar ve Türkiye’deki üniversiteler arasındaki iş birliğini daha da ileriye taşıyacağı ifade edildi.

 

HABER: SELDA ŞENKAYA