Gözden kaçırmayın

Ronaldo Trabzon’da Ronaldo Trabzon’da

Emirdağ Belediyesi tarafından düzenlenen ve bu yıl 17. kez gerçekleştirilen Emirdağ Gurbetçi Festivali, ünlü sanatçı Uğur Işılak’ın sahne almasıyla büyük bir coşkuya sahne oldu. Gecede seslendirdiği türkülerle izleyicilerine unutulmaz anlar yaşatan Işılak, festivale katılanlara müzik dolu bir gece sundu.

İNSTAGRAM’IN YASAKLANMASI ÜZERİNE DUYGULANDIRAN KONUŞMA

Konser sırasında yaptığı konuşmada, Instagram’ın ülkemizde yasaklanması konusuna değinen Uğur Işılak, bu kararın arka planındaki çifte standartlara dikkat çekti.

Konuşmasıyla adeta katılımcılara dokunan Işılak, “Sosyal medyaya giremiyoruz diyerek, bu kapatma kararını alan kişilere saldıranları gördükçe ayrıca kahroluyorum. Elini vicdana koyup biraz düşünmek lazım. Üç gün sosyal medyadan uzak kalsak hiçbir şey ifade etmiyor. Amma velakin, şu anki mevcut sosyal medya hesabının Filistin’in kurtuluşu adına mücadele veren bir lidere rahmet dilendiğinde mesajları nasıl kaldırdığını bütün dünyaya göstermek için bunun yasaklanması gerekiyor. Ve şu anda bütün dünya Türkiye vesilesiyle, bu çifte standarttan haberdar oldu. Hani nerede özgürlük, hani nerede insan hakları? Hani nerede daha özgür bir dünya kurma taahhütü? Bunların hepsi yalan. Lanet olsun masum, mazlum katillerine ve rahmet olsun Hamas Lideri Haniye'ye” ifadelerini kullandı.

 

HABER: NURBANU SOY