Gözden kaçırmayın

Yüntaş’a yeni kazanç kapısı!Yüntaş’a yeni kazanç kapısı!

Geçtiğimiz günlerde Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal tarafından Cemevi ve Alevileri temsil eden Hacı Bektaş-i Veli Kültür Derneğine gönderilen tahliye tebligatının yankıları sürerken sosyal medya platformlarında şimdi de Şehit ve Gaziler Derneği hedef alındı.

KUMARTAŞLI’DAN AÇIKLAMA GELDİ

Sosyal medyada bir hesabın Afyonkarahisar Belediyesi’nin ek binasında yer alan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube’sine de tahliye tebligatı gönderilebileceği konusunda yayılan habere ilişkin Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı açıklama yaptı.

Kumartaşlı açıklamasında;

‘’İlimizde son günlerde bazı STK lara Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı tarafından tahliye edilmesi yönünde tebligatların gittiğini bizlerde haber ajansları ve sosyal medyadan takip ediyorduk. Bu gün; İsminde ilimizin isminin yazdığı bir sosyal medya sayfasında derneğimiz ve dernek başkanı olarak şahsımın da zikredildiği bir paylaşım okuduk. Bu paylaşım üzerine kamuoyuna açıklama yapma gereği duyduk. Paylaşımda Afyonkarahisar Belediye Başkanı Sayın Burcu Köksal'ın Şehit Gaziler Derneğine de tahliye tebligatı gönderip göndermeyeceği, siyasi davranmayıp davranmayacağı, eşit olup olmayacağından bahsedilmektedir. Evet, Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı tarafından dernek olarak bize de 30.07.2024 tarih ve 155121 sayılı, “Taşınmaz Tahliyesi" konulu bir tebligat gönderilmiştir. Belediye Başkanı Sayın Burcu Köksal ayrım yapmamıştır.

Ancak bu tebligat bize sözlü olarak 2023 yılında dönemin Belediye Başkanı Mehmet Zeybek tarafından Belediye Başkanlığı makam odasında daha önce tebliğ edilmiştir. Dönemin belediye başkanı Mehmet Zeybek, 2022 Sayıştay Raporuna Göre Dernek binasının bulunduğu yerin Kiralama/Tahsis işleminin derneğimize yapılamayacağının bildirildiğini boşaltılması gerektiğini sözlü olarak şahsıma söylemiştir. Dernek Şube Başkanı olarak bende "Valla başkanım böyle bir şey olursa kent meydanına masayı, sandalyeyi atar bundan sonra Şehit Ailelerimiz ve Gazilerimize hizmeti burada vereceğiz sokağa attılar bizi derim, rezil ederim kim temizlerse temizlesin bu olayı" dedim. Olay o günden sonra kapandı bir daha bahsi açılmadı.

Ama ortada yazılan bir Sayıştay raporun olduğunu biliyorduk inkar edemezdik. Burcu hanım başkan olduktan sonra ilk bizim kendisine söylediğimiz konu bu olmuştur. Derneğimizin yerinin Sayıştay Raporuna göre verilmemesi gerektiğinin raporda yazdığını kendisine anlattık’’ ifadelerini kullandı.

ÇÖZÜM YOLU İÇİN BAŞKAN KÖKSAL İLE GÖRÜŞTÜ

Çözümü için bir yol olduğunu yine dernek başkanı olarak Başkan Köksal’a ilettiğini belirten Kumartaşlı, dernek binasının belediye içersinde olmasından, derneğin kuruluşunun 1915 yılında olduğundan 109 yıllık çok köklü bir dernek olduğundan, 2847 sayılı özel kanun ile kurulduğundan, derneğindeki ismindeki TÜRKİYE kelimesinin özel kanun ve müsaade ile derneğin isminde yazılmasından, Milli Savunma Bakanlığına bağlı Asker Kökenli bir dernek olduğundan, Türkiye Cumhuriyeti Devletinde şehitliğin tanımını yapan tek kanunun derneğin kuruluş kanunu olan 2847 sayılı kanun olduğundan ve derneğin kamu yararına hizmet veren bir dernek olmasından dolayı bir kamu birimi gibi kabul edilerek dernek binasının ikiz görev ile Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı Şehit Yakınları ve Gaziler Servisi olarak hizmet vermesi için çalışma yapılmasını rica ettiklerini söyledi.

‘’YARALI BİR CAMİAYIZ, BİZLERİ ÜZMEYİN’’

Kumartaşlı açıklamasının devamında, ‘’Sayın Başkanımız Burcu Köksal, bu teklifimizi yerinde bularak seçimden sonraki ilk Belediye Meclis Toplantısında Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı bünyesinde bir Şehit Yakınları ve Gaziler Servisi kurulması için oy birliği ile karar almıştır. Bizim ileriyi görmemiz ortadaki sorunu mantıklı bir şekilde başkan hanım'a anlatmamız, teklifimizin mantıklı bulunması ve hayata geçirilmesi ilerde yaşanılabilecek bir problemi ortadan kaldırmıştır. Vatan için, bayrak İçin canlarını vermiş olan aziz Şehitlerimizin ailelerinin ve Kahraman Gazilerimizin İş ve işlemlerini yapıldığı, Türkiye'nin en aktif ve düzenli hizmet veren derneğinin bu tür polemiklere alet edilmemesini, Belediye Başkanı Sayın Burcu Köksal'ın Camiamıza, Derneğimize vermiş olduğu desteğin siyasi olarak alınmamasını, engellenmeye calışılmamasını hasletten Şehit Ailelerimiz ve Gazilerimiz adına dernek başkanı olarak tüm kesimlerden rica ediyorum.

Bizler hassas ve yaralı bir camiayız, bizleri üzmeyin.

Bizler ve Camiamız olmasaydı ülke olmazdı, Bayrak dalgalanmazdı, yaşayan insanlar nefes alamazlardı. Unutulmamalıdır ki, ülkemizde yaşayan insanlar bizim sayemizde, canlarımız, kanlarımız ve vücutlarımızın parçaları sayesinde nefes almaktadırlar. Bu sebeple bizlere ve derneğimize verilen hizmetin sorgulanmamasını, herhangi bir dernek veya STK ile eş değer tutulmamasını, Afyonkarahisar'da Şehit Ailelerimiz ve Gazilerimize verilen hizmetin Türkiye'de örnek olduğunun bilinmesini engellenmeye çalışılmamasını, adımızın herhangi bir polemiğe karıştırılmamasını tüm kesimlerden istiyorum’’ dedi.

HABER: NURBANU SOY