Gözden kaçırmayın

Ronaldo Trabzon’da Ronaldo Trabzon’da

Niyazi Ertaş'ın eğitim hayatı, Afyon İmam Hatip Lisesi'nde aldığı diploma ile son buldu. Meslek yaşamına devletin sulama projelerini yürüten kurum olan Devlet Su İşlerinde (DSİ) atılan Ertaş burada uzun yıllar çalıştıktan sonra emekliye ayrıldı. Siyasi kariyeri ise genç yaşlarda başlayan Ertaş, Adalet Partisi Gençlik Kollarında başkanlık görevini üstlenmişti.

AFYONKARAHİSAR GELECEK PARTİSİ İL BAŞKANI

1980 yılında yaşanan 12 Eylül darbesi, Niyazi Ertaş'ın siyasi faaliyetlerine kısa bir ara vermeye zorlasa da, siyasal meydanı tamamen bırakmadı. Darbe sonrası geri döndüğü siyasi hayatta Doğru Yol Partisi'nin çatısı altında yer aldı. 1991 yılındaki genel seçimlerde Doğru Yol Partisi'nden milletvekilliği için yarışa katılan Ertaş, aktif siyasete olan ilgisini devam ettirdi. Modern Türk politikasında yeni bir hareket olan Gelecek Partisi'nin Afyonkarahisar İl Başkanlığı ile görevlerine devam etmekte.


Aile hayatına büyük önem veren Niyazi Ertaş, evli ve iki çocuk, üç torun sahibi. Kişisel yaşamında en büyük zevki, ailesiyle birlikte vakit geçirmek olan Ertaş, Afyonspor başkanı olarak yeni sorumluluklarına hazırlanırken, aile değerlerini de ihmal etmeyecek bir profil çiziyor. İlkesel olarak güçlü aile bağları ve sporun toplumsal yapısı arasındaki ilişkiye inanan bir lider olan Ertaş, Afyonspor'u ve futbolu daha ileri seviyelere taşıma hedefinde.

Haber: Elveda Mihriban Danabaş