Gözden kaçırmayın

Kültürel hazine yüzde 86 tamam!Kültürel hazine yüzde 86 tamam!

Macbeth

Shakespeare’n en çok bilinen eserlerinden olan hikaye Afyon’da sergilenmeye geliyor. 70 dakika olacak tiyatro Afyon Hattat Ahmet Karahisari Kültür Merkezi’nde sahnelenecek. Tiyatro gösterisi ise 17 Eylül saat 20:00’da sahnede seyirci ile buluşacak.

Tiyatronun  oyunun konusu nedir?

Shakespeare’nin kötülüğe ilişkin en derinlikli ve en olgun eseri olan Macbeth, tek kişilik muhteşem bir performans ile sizlerle.  Macbeth’in korku iktidarında gün ışığına çıkan kötülükler, karanlık atmosferler, çelişkiler, bulanık yerler ve uçurumlar eşiğinde, hepimize düşündürüyor: Biz olsaydık nasıl davranırdık? 

Seninle Evlenir Miyim? 

İkili ilişkileri konu alan ve komedi türüne ait olan tiyatro Afyon’da sahnede seyirci ile buluşacak.15 Eylül saat 20:00’da sahnede seyirci ile buluşacak.

Tiyatronun  oyunun konusu nedir?

Tanışma, sevgili olma, evlenme kararı alma, düğün hazırlıkları, düğün, evlilik hayatı gibi konuların işlendiği bir ilişkiler komedisi.

Bir Delinin Hatıra Defteri

Gogol’un ünlü romanında esinlenilen Tiyatro oyunu Afyon’da sahnelenecek.4 Eylül saat 20: 30’da sahnede sergilenecek.

Tiyatronun  oyunun konusu nedir?

Sahnede bir deli.. Adı Poprişçin. Poprişçin bakanlıkta  çalışan bir memurdur. Tek suçu "soylu kişi" olmamasıdır. Müdürünün kızına (Sofya) 'delicesine' tutkun olan Poprişçin, Sofya'nın  bir binbaşıyla evlendirileceğini öğrenir. Bu durum , onun  tahammül eşiğini iyice zorlamıştır.  Keza bazı gerçekleri de  hatırlatmıştır; "Yıldızlar ancak seyredilir.."  bu idea onu statüsel durumları sorgulamaya ve  gerçeklerle yüzleşmeye mahkum kılar. Poprişçin , girdiği düşünce harbinde, kendi ütopyasına göç eder. O artık İspanya kralı !

Haybeden Gerçeküstü Aşk

Yılmaz Erdoğan’ın Ünlü tiyatro gösterisi Afyon sahnelerinde bir kez daha sahnelenecek. 1 Eylül saat 20: 00 ‘da Afyon Hattat Ahmet Karahisari Kültür Merkezi’nde seyirci ile buluşacak.

Tiyatronun  oyunun konusu nedir?

Yılmaz Erdoğan’ın kaleme aldığı “Haybeden Gerçeküstü Konuşmalar” adlı kitaptan uyarlanan iki kişilik oyun, kadın erkek ilişkisinin başlangıcından bittiği yere kadar olan sürecini konu alıyor. Gözlemleriyle ve tespitleriyle her bireyin kendinden bişeyler bulabileceği günümüz ilişkilerine atıfta bulunan bu komedi oyunu mizahi bir dille seyircisine eğlenceli dakikalar geçirtmektedir. Kadın ve erkeğin ilişkisel evrimini net bir şekilde ortaya koyarken trajikomik durumunu da gözler önüne seriyor. Bu oyunda yaşanan bir ilişki değil aslında her ilişki…

Sevimli Palyaçolar Çocuk Sirki

Çocuklar için sergilenecek olan sirk 1 Eylül saat 18:00’da Afyon’da sergilenecek.

Pinakyo Çocuk Tiyatrosu

Ünlü masal kahramanı Pinakyo’nun tiyatro gösterisidir.1 Eylül saat 16:00 ‘da Afyon Hattat Ahmet Karahisari Kültür Merkezi’nde seyirci ile buluşacak.

Karlar Ülkesi - Kayıp Eldiven

Ünlü Animasyon Karlar Ülkesi Elsa’nın maceralarını konu alıyoruz. 1 Eylül saat 14:00’da Afyon Hattat Ahmet Karahisari Kültür Merkezi’nde seyirci ile buluşacak.

Haber: Elveda Mihriban Danabaş