Gözden kaçırmayın

Avrupa'da Forma Giyen Afyonlu Yıldızlar: Orkun Kökçü ve Kenan Yıldız tüm dünyanın dikkatinde!Avrupa'da Forma Giyen Afyonlu Yıldızlar: Orkun Kökçü ve Kenan Yıldız tüm dünyanın dikkatinde!

Bu kez altın madalya kazanamayan ay-yıldızlılar, 2024 Paris Olimpiyatları'nda aralarında atıcılık, atletizm, badminton ve güreşin de bulunduğu çeşitli branşlarda kıyasıya mücadele etti. Türkiye, yüzme ve yelkenden judoya kadar geniş bir yelpazede etkinliklere katılım göstererek, atıcılar ve boksörler başta olmak üzere birçok alanda podyuma çıktı. Sporcularımızın elde ettiği gümüş ve bronz madalyalar bize gurur kaynağı oldu.

Sporcularımız Paris'te 8 kez podyuma çıktı ve 3 gümüş ile 5 bronz madalya kazandı. 2024 Olimpiyat Oyunları'nda ülkemize madalya kazandıran sporcularımız şu şekilde;

Şevval İlayda Tarhan & Yusuf Dikeç - Gümüş - Atıcılık - Karma 10 metre havalı tabanca

Hatice Akbaş - Gümüş - Boks - Kadınlar 54 kg

Buse Naz Çakıroğlu - Gümüş - Boks - Kadınlar 51 kg

Mete Gazoz, Ulaş Berkim Tümer, Abdullah Yıldırmış - Bronz - Okçuluk - Erkekler takım

Buse Tosun Çavuşoğlu - Bronz - Güreş - Kadınlar serbest 68 kg

Esra Yıldız Kahraman - Bronz - Boks - Kadınlar 57 kg

Taha Akgül- Bronz - Güreş - Erkekler 125 kg

Nafia Kuş Aydın- Bronz - Tekvando - Kadınlar 67 kg

Sonuçların  üzerine birçok kişi Türkiye Gençlik ve Spor Bakanına tepki gösterdi. Bunun üzerine Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak şöyle açıklama yaptı: Devlet, imkan sağlar. Biz, Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak spor federasyonlarımıza en üst düzey imkanları sunduk. Buna rağmen; bu imkanları doğru ve verimli kullanamayan federasyonlar bunun hesabını verecektir.

Haber: Elveda Mihriban Danabaş