Gözden kaçırmayın

Bu yola bir üstgeçit olsa nasıl olur?Bu yola bir üstgeçit olsa nasıl olur?

ATSO KOBİ Akademisi etkinlik takvimi çerçevesinde “Güvenli ve Güvenilir Gıda, Coğrafi İşaretli Ürünler” eğitimi ATSO’da gerçekleştirildi. Toplantının açış konuşmasını Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Sömer yaptı. 

İbrahim Sömer konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

"Coğrafi işaret, tüketiciler için ürünün kaynağını, karakteristik özelliklerini ve ürünün söz konusu özelliklerle coğrafi alan arasındaki bağlantıyı garanti eden bir kalite işaretidir. Coğrafi işaret tescili, kalitesi, gelenekselliği, yöreden elde edilen hammaddesi ve yerel niteliklere bağlı olarak belli bir üne kavuşmuş ürünlerin korunmasını sağlar," dedi.

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası olarak Afyon Sucuğu, Afyon Pastırması, Afyon Mermeri, Afyon Kaymağı, Afyon Manda Yoğurdu ve Afyon Keçesi’nin coğrafi işaret tescillerini aldıklarını belirten Sömer, bu ürünler üzerinde etiket kullanma hakkı, düzenli denetimler ve ulusal ve uluslararası çalışmaların sürdürüldüğünü ifade etti. Ayrıca, coğrafi işaretlerin önemini artırmak ve üyelerin farkındalığını yükseltmek amacıyla bu eğitimi ATSO KOBİ Akademisi Eğitim Takvimine eklediklerini belirtti.

Eğitimde, Afyon'un marka değerleri, güvenilir gıdada coğrafi işaretlerin rolü, denetimlerin önemi ve AB Komisyonunda tescilin önemi gibi konular ele alındı. Huriye Özener’in güvenli gıda ve coğrafi işaretli ürünlerle ilgili detaylı sunumunun ardından, eğitim Katılım Belgeleri’nin takdimi ile sona erdi.

Haber: ESRA DAĞ