Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar’da Türkiye Buluşmaları programı start aldı!Afyonkarahisar’da Türkiye Buluşmaları programı start aldı!

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hasan Arslan’ın Atatürk Ormanı’ndaki heykelin kaldırılmasına yönelik eleştirilerine CHP’li Faruk Duha Erhan sessiz kalmadı. Erhan, Arslan’ın Atatürk’le ilgili sorular sormaya başlamasını “doğru bir adım” olarak değerlendirirken, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Atatürk sevgisinin sorgulanamayacağını ifade etti.

CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Faruk Duha Erhan, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hasan Arslan’ın CHP’li Belediye Başkanının döneminde Atatürk heykelinin kaldırıldığı iddialarına karşılık, bu heykellerin ve rölyeflerin koruma altında olduğunu ve kısa süre sonra şehrin en göz önündeki yerlerinde görülebileceğini belirtti. Erhan, “Ne Burcu Köksal’ın ne de herhangi bir Cumhuriyet Halk Partili’nin Atatürk sevgisini sorgulamak size düşmez” diyerek, Atatürk’e olan bağlılıklarını vurguladı.

“ATATÜRK HER ZAMAN BAŞ KÖŞEDE”

Erhan, Atatürk’ün Cumhuriyet Halk Partisi’nin her zaman en öncelikli rehberi olduğunu belirterek, “Başkanımız seçildikten sonra makam odasındaki Atatürk görsellerinin yoğunluğunu görmek isterseniz de belediyemizde misafir edebiliriz” dedi. Ayrıca, Atatürk’ün izinden gitmeyenlerin sorgulanması gerektiğini ifade ederek, “Ancak bu sefer doğru yoldasınız. Kimin peşinden gitmeniz gerektiğini sanırım öğrendiniz artık. 1923 yılından beri Atatürk’ün anlatmaya çalıştıklarını kuruluşunuzun 23. Yılında da olsa anlayabilme ihtimaliniz bile mutluluk verici. Bizim olduğumuz her yerde Atatürk başköşededir ama evet, siz bundan sonra sorgulayın Atatürk olmayan her yeri, sorgulayın Atatürk’ün izinden gitmeyen herkesi. Bu ülkenin Dünya devletleri arasında hak ettiği yere ulaşmasının tek yolu Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği yolda yürümekten geçer” diye konuştu.

“İKİNCİ YÜZYILDA DA ATATÜRK’ÜN REHBERLİĞİNDE YÜRÜYECEĞİZ”

Erhan, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Atatürk’ün kurduğu parti olarak, Türkiye’nin ikinci yüzyılında da ülkenin kurtuluşu için aynı yolda yürüyeceğini söyledi. “Kuruluşun partisi olan partimiz ikinci yüzyılında da bu ülkenin kurtuluşunun partisi olacaktır. Bu mücadelede de tek rehberimiz Mustafa Kemal Atatürk olacaktır” diyerek, Atatürk’ün izinde yürümeye devam edeceklerini belirtti.

 

HABER: NURBANU SOY