Gözden kaçırmayın

2024 Yılının İkinci Müşterek Meslek Komitesi Toplantısı Yapıldı2024 Yılının İkinci Müşterek Meslek Komitesi Toplantısı Yapıldı

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, yaptığı açıklamada, 6-9 cm boyutundaki turşuluk salatalıkların ihracatına 6 Eylül'e kadar her bir ihracatçı için günlük 100 ton serbestisi getirildiğini bildirdi. Bu düzenleme, üreticilerin ellerindeki ürünleri değerinde satabilmeleri ve bölge ekonomisinin canlanması açısından büyük önem taşıyor.

FİYAT İSTİKRARI YENİDEN SAĞLANACAK

Özkaya, bu önemli karara dair şunları söyledi: "Afyonkarahisar’da turşuluk salatalık üretimi, geçen yıllara göre bu yıl %50’den fazla ekildi. Sözleşmeli tarım yapılmaması nedeniyle özellikle 6-9 cm boyutundaki salatalıklarda çiftçilerimiz ciddi sıkıntılar yaşıyordu. Milletvekillerimizle birlikte Sn. Cumhurbaşkanı Yardımcımız, Sn. Tarım ve Ticaret Bakanlarımıza konuyu birçok defa ilettik. 2 Ağustos tarihli kararla 9-12 cm ihracat serbestisi sağlamıştık. Bugün itibarıyla 6-9 cm salatalıklar için de 6 Eylül’e kadar günlük 100 ton ihracat serbestisi getirilmiş oldu. Bu düzenlemeyle birlikte fiyat istikrarı yeniden sağlanacak."

ÇİFTÇİLERE BÜYÜK DESTEK

Afyonkarahisar, turşuluk salatalık üretiminde önemli bir merkez olma özelliğini sürdürüyor. Yeni getirilen ihracat serbestisi, üreticilerin emeklerinin karşılığını almasını sağlamayı hedefliyor. Özkaya, bu düzenlemeyi "Çiftçilerimize hayırlı olsun" diyerek duyururken, AK Parti'nin kuruluşundan bu yana çiftçilerin yanında olmaya devam ettiğini de vurguladı.

BÖLGE EKONOMİSİNE OLUMLU KATKI BEKLENİYOR

Bu yıl turşuluk salatalık üretiminde yaşanan %50’den fazla artış ve sözleşmeli tarımın yapılmaması, özellikle 6-9 cm boyutundaki ürünlerde fiyat düşüşlerine neden olmuştu. Yeni düzenleme ile hem üreticilerin zarar etmesinin önüne geçilecek hem de bölge ekonomisine olumlu katkı sağlaması bekleniyor.

 

HABER: SELDA ŞENKAYA