Gözden kaçırmayın

Dünyanın en etkili bilim insanları AKÜ’de!Dünyanın en etkili bilim insanları AKÜ’de!

AFSÜ'deki lisans bölümleri için ayrılan 685 kontenjana 716 öğrenci yerleşirken, ön lisans programları için belirlenen 981 kontenjana da 1038 öğrenci kayıt yaptırdı. Bu sonuçlarla AFSÜ, 2024-2025 Akademik Yılı'nda bölüm ve programlarına toplam 1754 öğrenci kabul ederek, yüzde 100'ün üzerinde doluluk oranını korumuş oldu.

TEBRİK ETTİ 

Rektör Prof. Dr. Nurullah Okumuş, AFSÜ'nün dört fakültesindeki 7 lisans programının yanı sıra 19 ön lisans programındaki tüm kontenjanları doldurduğunu ifade etti. Özellikle Sağlık Bilimleri Fakültesi, Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Eczacılık Fakültesi gibi bölümlerdeki kontenjanların tamamen dolduğuna dikkat çekti. Prof. Okumuş, YKS ile AFSÜ'ye yerleşen öğrencileri ve ailelerini kutlayarak, onlara AFSÜ'nün bir parçası olduğu için tebriklerini ve başarı dileklerini iletti.

İKİNCİ ÖĞRETİNLER KAPATILDI

Rektör Okumuş, ayrıca Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) ikinci öğretim programlarını kapatma ve bazı lisans programlarında kontenjanları azaltma kararını, yükseköğretimdeki verimliliği artırma yönünde bir adım olarak değerlendirdi. Bu değişikliklerin eğitim kalitesini artıracağını ve mezunların çalışma hayatında rekabet avantajı sağlayacağını belirtti. Eczacılık Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü kontenjanlarının düşürülmesiyle öğrencilerin daha nitelikli bir eğitim almalarının beklendiğini vurguladı.

Yeni kayıtlar için AFSÜ, öğrencilere esneklik sağlayarak kayıt işlemlerini E-Devlet üzerinden uzaktan yapma imkanı tanıyor. 19-21 Ağustos 2024 tarihleri arasında elektronik kayıtlar alınacak ve herhangi bir belge istenmeyecek. E-kayıt yapamayanlar ise 19-23 Ağustos 2024 tarihleri arasında Zafer Sağlık Külliyesine gelerek kayıtlarını tamamlayabilecek.

Haber: Elveda Mihriban Danabaş