Gözden kaçırmayın

Bu yola bir üstgeçit olsa nasıl olur?Bu yola bir üstgeçit olsa nasıl olur?

Sandıklı-Menteş Barajı'nda çalışmalar devam ediyor. Baraj doluluk oranı gövde dolgu imalatları devam ediyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı Su İşleri Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Sandıklı-Menteş Barajı'ndaki çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü belirtti. Balta, "Sandıklı-Menteş Barajı'nda gövde dolgu imalatları devam etmekte. Depolanacak su ile 5 bin dekar tarım arazisinin sulanması sağlanacaktır," ifadelerini kullandı.

MİLLİ EKONOMİYE  37MİLYON TL KATKI

5000 dekar araziye can suyu verecek Menteş Barajı’nın yöre halkı için büyük önem taşıdığını belirten DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA, “Baraj sayesinde çiftçimiz modern sulama ile tanışacak 5000 dekar arazide sulama maliyetleri düşecek, verim artacak. Sulu tarıma geçilmesiyle birlikte çiftçimiz farklı ürünler ekip, dikebilecek ve kazançları artacak. Afyonkarahisarlı üreticiler, 2024 yılı rakamlarıyla yılda yaklaşık 37 milyon lira daha fazla kazanacak” dedi.

Barajın inşası, bölgedeki su kaynaklarının daha verimli kullanılmasına da katkı sunacak. Böylece hem tarımsal üretim artırılacak hem de su kaynakları daha sürdürülebilir bir şekilde yönetilecek.

HABER: ESRA DAĞ