Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar’da Türkiye Buluşmaları programı start aldı!Afyonkarahisar’da Türkiye Buluşmaları programı start aldı!

Dinar’da meydana gelen ve büyük üzüntü yaratan trafik kazasının ardından AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, kazanın sebebini bölgenin birinci derece sit alanı olmasına ve bu nedenle kaçış rampası yapılmamasına bağladı. Özkaya, “Defalarca görüşülmesine rağmen 1.Derece Sit alanı olması nedeniyle kaçış rampasının yapılamaması maalesef  kazaların önlenmesini mümkün kılmamaktadır’’ dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun, Özkaya’nın bu açıklamasına sert bir şekilde karşılık verdi. Olgun, “Dinar’da yaşanan elim kaza hepimizi derinden yaralarken, cenazeler daha toprağa verilmeden yapılan bu açıklama, özrü kabahatinden büyük bir durumu ortaya koyuyor” dedi. Olgun, AK Parti’nin 22 yıldır iktidarda olmasına rağmen, gerekli önlemleri almamakla eleştirilen Özkaya’nın bu açıklamasını kabul edilemez bulduğunu belirtti.

 “YILLARDIR YOLLAR YAPTIRMAKLA ÖVÜNÜYORDUNUZ”

Olgun, AK Parti’nin yıllardır yollar yaptırmakla övündüğünü, ancak Dinar’da bir kaçış rampası dahi yapılamamış olmasının büyük bir sorumsuzluk olduğunu ifade etti. “Bu kadar yıl geçmesine rağmen, bu kadar can kaybına rağmen, bir rampayı dahi yaptıramadığınızı itiraf ediyorsunuz. Giden canlar, acılı aileler... Bu noktada artık sözün bittiği yerdeyiz,” diyerek eleştirilerini sürdürdü.

Olgun, Milletvekili Özkaya’ya yönelik eleştirilerini sonlandırırken, “Sizi ben affetsem, Allah affetmez,” diyerek sert bir çıkış yaptı. Olayın ardından bölgede güvenlik önlemlerinin artırılması gerektiğine vurgu yapan Olgun, kazaların tekrarlanmaması için gerekli tüm önlemlerin bir an önce alınması gerektiğini belirtti.

HABER: NURBANU SOY