Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar’da Türkiye Buluşmaları programı start aldı!Afyonkarahisar’da Türkiye Buluşmaları programı start aldı!

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un Afyonkarahisar ziyareti sırasında uygulanan karşılama programı hakkında sert eleştirilerde bulundu. Olgun, programın muhalefet milletvekillerinden kısmen gizlendiğini ve TBMM Başkanı'nın gelişinde AK Parti milletvekilleri ile İl Başkanının ön planda yer aldığını iddia etti.

"TARAFSIZLIK İLKESİNE UYGUN OLMAYAN BİR KARŞILAMA"

Olgun, yaptığı açıklamada, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un resmi program öncesinde AK Parti milletvekilleri ve İl Başkanının da yer aldığı bir karşılama töreni düzenlendiğini belirtti. Bu durumun, Anayasa gereği tarafsızlık ilkesine aykırı olduğunu vurgulayan Olgun, "Türk milletinin büyük zaferinin kutlandığı bu günlerde, birlik ve beraberlikten bahsedilirken, tarafsızlık ilkesinin hatırlatılması gerekiyor" dedi.

"VAZİYETİ BÜYÜK TÜRK MİLLETİNE SUNARIM"

Olgun, TBMM Başkanı Kurtulmuş’un ziyaretinin devletin usul ve adabı gereği tüm vecibelerin yerine getirilmesi gereken bir program olduğunu ancak, bu süreçte muhalefetin tek milletvekili olarak kendisinin karşılama programı hakkında tam bilgi sahibi yapılmadığını ifade etti.

Olgun, "Bu vaziyeti Büyük Türk Milletine ve Afyonkarahisarlı hemşehrilerimin bilgi ve takdirlerine sunarım" ifadelerini kullanarak, karşılama töreni sırasında tarafsızlık ilkesine uyulmadığını ve Cumhur İttifakı’na mensup isimlerin ön planda tutulduğunu öne sürdü.

 

HABER: Nurbanu Soy